Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En undermålig insats - gör om, gör rätt

Twitter: @Keven_Bader

Tysklands första match sedan november 2019 blev ingen höjdare, 1-1 mot Spanien. Löw valde att inte ta ut spelare från Bayern München* eller RB Leipzig på grund av ett tajt schema efter CL-slutspelet. Detta ledde till att flera ”backup”-spelare fick chansen att förbättra sina aktier inför kommande EM-slutspel, men så blev det inte.

* Undantaget Bayern München-spelarna Leroy Sané och Niklas Süle.

FEL FORMATION

Joachim Löw ställde upp med en 3-5-2 formation mot Spanien. Jag tycker inte att denna uppställning passar särskilt bra sett till spelarmaterialet. I och med att Spanien stod högt var Tysklands mittbackar tvungna att fördela bollarna under press, vilket Niklas Süle, Antonio Rüdiger och Emre Can inte är bäst på. Detta såg man tydligt i den första halvleken; spelet såg väldigt stabbigt ut. Dessutom spelade Sané på en ovan position som anfallare och hans samarbete med Werner var inte bra. I den andra halvleken formerade Löw om till en 3-4-3. Detta ledde till att den offensiva trion Werner, Sané och Draxler kom bättre in i spelet, men spelet i sin helhet blev inte så mycket bättre.

ANNONS

Löw borde ha ställt om till en 4-2-3-1. Denna formation skulle gynna fler spelare – Sané skulle få lira ute på kanten, Can skulle flyttas upp till mittfältet och laget skulle kunna flytta fram spelet enklare och hota motståndaren mycket mer.

Jag är lite bekymrad över att Joachim Löw testar trebackslinjen med jämna mellanrum. Senaste gången han använde den var mot Nederländerna och då förlorade Tyskland med 4-2.

INSPIRERAS AV BAYERN MÜNCHEN

Jag hoppas verkligen att Löw tar efter sin forne assisterande tränare Hansi Flick. Tyskland skulle kunna följa Bayern Münchens väg när det kommer till spel och formation. Med tanke på att lagets ryggrad spelar just i Bayern (Neuer, Süle, Kimmich, Goretzka, Gnabry, Sané) så kan man utan några stora omständigheter formera sitt lag som CL-mästarna. Tänker mig följande startelva för Tyskland:

ANNONS

Neuer
Klostermann – Süle – Rüdiger – Halstenberg

   Kimmich  Goretzka

Gnabry            Havertz        Sané
   Werner

Man skulle också kunna placera Havertz som falsk nia och plocka in Julian Brandt på 10an alternativt flytta upp Goretzka för att plocka in Toni Kroos.

Ni hör – det finns oerhört många alternativ när det kommer till formationen.

KOMMANDE MATCH

Ikväll väntar Schweiz och den matchen kan ni se på Cmore. Vi lär med största sannolikhet se ett par förändringar i startelvan, bland annat kommer Leno få stå istället för Trapp. Jag kan tänka mig att Florian Neuhaus kommer att få debutera för Tyskland och att Julian Brandt får spela sin 32:a landskamp för Tyskland. Hoppas att Robin Gosens får spela igen från start. Trots min kritik gentemot laget mot Spanien så var Gosens ett utropstecken.

ANNONS

Pressen ligger på Löw och hans manskap – efter fiaskot 2018 finns det bara ett mål i sikte, nämligen att vinna EM-guld.  

Publicerad 2020-09-06 kl 09:11

Kommentarer

Visa kommentarer
FRÅGA
Kommer Haaland vinna skytteligan i Bundesliga?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto