POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Tyskarnas intåg i Premier League

Twitter: @Keven_Bader

Idag börjar säsongen i Premier League och tyskarnas intresse kring den engelska fotbollen kommer antagligen vara större än någonsin tidigare. Inte nog med att Jürgen Klopp kröntes till ligavinnare förra säsongen med Liverpool, nu spelar dessutom två av Tysklands vassaste offensiva spelare (Kai Havertz och Timo Werner) i PL.

I detta inlägg kommer jag gå igenom samtliga tyska spelare som tillhör en PL-klubb och mina förväntningar på dem. Jag kommer gå i alfabetisk ordning på de klubbar som spelarna tillhör.

ARSENAL

Mesut Özil

Född: 15 oktober 1988
Födelseort: Gelsenkirchen
Längd: 1,80
Fot: Vänster
Position: Mittfältare
Anlände till klubben: Sommaren 2013 från Real Madrid
Kontraktslängd: Sommaren 2021
Matcher i klubben:254
Mål:44
Assist:77

Det är inget snack om att Mesut Özil besitter en enorm kvalité, men som de flesta vet så har han en otroligt låg lägstanivå. Det har länge ryktats om att Özil är på väg bort från Arsenal, men det mesta pekar på att tysken kommer stanna i London.
Innan corona-uppehållet spelade Özil varje match, men efter återstarten fick han inte spela alls. Det återstår att se om Özil kan få chansen att avsluta sin Arsenal-tid på ett bra sätt. Jag förväntar mig i alla fall att tysken kommer visa sig från sin bästa sida om han får speltid.

Shkodran Mustafi

Född: 17 april 1992
Födelseort: Bad Hersfeld
Längd: 1,84
Fot: Höger
Position: Försvarare
Anlände till klubben: Sommaren 2016 från Valencia
Kontraktslängd: Sommaren 2021
Matcher i klubben:142
Mål:9
Assist:5

Mustafi drog på sig en knäskada i somras och lär missa stora delen av hösten. Precis som Özil kan detta vara tyskens sista säsong i London-klubben. Innan Mustafi anlände till Arsenal såg jag honom som en given ersättare till Boateng och Hummels i det tyska landslaget, men efter hans tid i PL-klubben har detta tyvärr förändrats. Mustafi har ett flertal gånger visat på bristande kvalité (timing, positionsspel etc.). Med tanke på skadan och en tuffare konkurrens i klubben (Gabriel Magalhães) lär Mustafi inte få så mycket speltid kommande säsong. Jag förväntar mig därför inga stordåd. Om Mustafi kommer tillbaka från skadan, bygger upp fysiken och hittar en ny klubbadress så är jag nöjd.

Bernd Leno

Född: 4 mars 1992
Födelseort: Bietigheim-Bissingen
Längd: 1,89
Fot: Höger
Position: Målvakt
Anlände till klubben: Sommaren 2018 från Bayer Leverkusen
Kontraktslängd: Sommaren 2023
Matcher i klubben:304
Insläppta mål:378
Hållna nollor: 100

Leno skadade sig i juni och missade därmed avslutningen av förra säsongen. Han är en duktig målvakt som håller en hög lägstanivå. Får Arteta kontroll på det svajiga försvarsspelet så tror jag att Arsenal kan bli vassa denna säsong. Leno kämpar samtidigt om en EM-plats bakom Neuer och Ter Stegen. Hans största konkurrent är Kevin Trapp i Eintracht Frankfurt.

BRIGHTON

Pascal Groß

Född: 15 juni 1991
Födelseort: Mannheim
Längd: 1,81
Fot: Höger
Position: Mittfältare
Anlände till klubben: Sommaren 2017 från Ingolstadt
Kontraktslängd: Sommaren 2022
Matcher i klubben:97
Mål:12
Assist:15

Groß är nog en spelare som inte så många har koll på. Den tyska mittfältaren har varit en given pjäs i Brighton de senaste säsongerna. Jag har inga större förväntningar på honom, men jag hoppas att han tillsammans med Potters Brighton fortsätter att leverera i Premier League.

CHELSEA

Antonio Rüdiger

Född: 3 mars 1993
Födelseort: Berlin
Längd: 1,90
Fot: Höger
Position: Försvarare
Anlände till klubben: Sommaren 2017 från AS Roma
Kontraktslängd: Sommaren 2022
Matcher i klubben:115
Mål:6
Assist:2

Landslagsmittbacken har haft det skakigt den senaste tiden. För ett år sedan såg man honom i Tyskland som den givna mittbackskollegan bredvid Niklas Süle i det tyska landslaget. I Chelsea har både skador och dåliga prestationer lett till att CFC-fansen ifrågasätter Rüdigers kvalitéer. Jag kan förstå kritiken, men jag tror fortfarande på mittbacken. Nu när Thiago Silva har anlänt skulle jag gärna vilja se Rüdiger bilda ett mittbackslås med den rutinerade brassen. Jag tror att Rüdiger kan nå sin fulla potential med Thiagos vägledning. Rüdiger har många gånger saknat ett lugn och på den fronten kan Thiago Silva komplettera honom.

Timo Werner

Född: 6 mars 1996
Födelseort: Stuttgart
Längd: 1,81
Fot: Höger
Position: Anfallare
Anlände till klubben: Sommaren 2020 från RB Leipzig
Kontraktslängd: Sommaren 2025
Matcher i klubben:0
Mål:0
Assist:0

Det ska bli oerhört spännande att följa Werners resa i Chelsea. Det blir självfallet tufft att nå upp till förra säsongens siffror:

  • 45 matcher
  • 34 mål
  • 13 assist

Sett till spelarmaterialet och om Lampard spelar Werner på rätt sätt så har anfallaren alla möjligheter i världen att utmana om skytteligan i Premier League. För er som vill läsa mer om hur jag tycker Lampard bör spela med Werner så kan ni klicka här.

Kai Havertz

Född: 11 juni 1999
Födelseort: Aachen
Längd: 1,89
Fot: Vänster
Position: Mittfältare/Anfallare
Anlände till klubben: Sommaren 2020 från Bayer Leverkusen
Kontraktslängd: Sommaren 2025
Matcher i klubben:0
Mål:0
Assist:0

Som det har snackats om Kai Havertz till Chelsea. Bild skrev tidigare i veckan att Chelsea har haft ögonen på honom sedan 2018, men först hösten 2019 kontaktade Chelsea Bayer Leverkusen för att säga att de ville köpa honom. Under ett halvår pratade Lampard kontinuerligt med Havertz via telefon för att berätta om CFC-satsningen. Nu är supertalangen i London och jag tror att han tillsammans med laget kommer nå nya höjder.

Havertz lär inte vinna någon skytteliga eller assistliga, men jag förväntar mig tvåsiffrigt när det kommer till framspelningar och ett par mål. Vill du läsa mer om hur jag tycker att Lampard bör spela med Havertz så kan du klicka här.

CRYSTAL PALACE

Max Meyer

Född: 18 septmeber 1995
Födelseort: Oberhausen
Längd: 1,73
Fot: Höger
Position: Mittfältare/Anfallare
Anlände till klubben: Sommaren 2018 från Schalke 04
Kontraktslängd: Sommaren 2021
Matcher i klubben: 55
Mål: 2
Assist: 3

De flesta blev förvånade över att Max Meyer gick från Schalke till Crystal Palace. Den unge mittfältaren har länge setts som en lovande talang och sommaren 2018 trodde de flesta att han skulle ta klivet till en etablerad ”Europaklubb”. Men så blev inte fallet. Istället valde han Premier League och att bo i London, vilket jag misstänker att han ångrar lite grann nu i efterhand. Meyer har spelat helt ok, men inte i närheten nått upp till sin potential och den nivå som han tidigare spelade på i Schalke. Med tanke på hans kontraktstatus så hoppas jag att han får en del speltid så att han kan göra bra ”reklam” för sig, för att sedan ”starta om” i en ny klubb nästa säsong. För min del får han gärna återvända till Bundesliga, jag tror att det är det bästa alternativet i hans läge.  

LEEDS

Robin Koch

Född: 17 juli 1996
Födelseort: Kaiserslautern
Längd: 1,73
Fot: Höger
Position: Mittfältare/Anfallare
Anlände till klubben: Sommaren 2018 från Schalke 04
Kontraktslängd: Sommaren 2021
Matcher i klubben:55
Mål:2
Assist:3

Det ska bli väldigt kul att se den mångsidige Robin Koch spela hos traditionsklubben Leeds. Koch har framförallt spelat som MB, men har även erfarenhet att spela som HB och DM. Det återstår att se hur pass given han är i Bielsas bygge. Jag hoppas på att han kan slå sig in i startelvan och kanske till och med utmana om en startplats i det tyska landslaget. Det ska understrykas att Koch inte är en ” ledande världsförsvarare”, men han har ändå kapaciteten att spela på den stora scenen för att “göra jobbet”.

LIVERPOOL

Lorius Karius

Född: 22 juni 1993
Födelseort: Biberach an der Riß
Längd: 1,89
Fot: Höger
Position: Målvakt
Anlände till klubben: Sommaren 2016 från Mainz
Kontraktslängd: Sommaren 2022
Matcher i klubben:49
Insläppta mål:47
Hållna nollor: 22

Det är sorgligt att se hur Karius karriär gick utför efter förlusten i CL-finalen mot Real Madrid. Han kommer aldrig kunna ta förstaplatsen framför Alisson i Liverpool, så jag hoppas för hans skull att ett lån kan lösas innan transferfönstret stänger den 5 oktober. Kanske bör han återvända till Bundesliga och göra en klassisk ”restart”. Karius är ju ”bara” 27 år och målvakter har som bekant en betydligt längre karriär än utespelare.

Det kommer bli väldigt roligt att följa de tyska spelarna kommande PL-säsong. Vem kommer du hålla ett extra öga på?

Publicerad 2020-09-12 kl 08:45

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto