Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mesut Özils fall – dags att återvända hem

Twitter: @Keven_Bader

Mesut Özil har haft det tufft både på och utanför planen de senaste åren, men nu har den före detta tyska landslagsmannen nått ett nytt lågvattenmärke.

RESAN

 • 2006
  Debut i Schalkes A-lag som 17-åring
 • 2008:
  Transfer till Werder Bremen
 • 2009
  Debut i A-landslaget
  U21-EM-guld med Tyskland
 • 2010
  Transfer till Real Madrid
 • 2013
  Transfer till Arsenal och blev då den dyraste tyska spelaren någonsin – 47 miljoner €
 • 2014
  VM-guld med Tyskland
 • 2013-2020
  Under sina år i Arsenal har han vunnit sammanlagt fyra FA-Cuptitlar och spelat 254 matcher för Londonklubben (44 mål och 77 assist).

SKANDALBILDEN

Maj 2018 togs ett foto på Mesut Özil, Ilkay Gündogan och Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.

ANNONS

De två tyska landslagsspelarna, som har rötter i Turkiet, kritiserades för detta. Gündogan var väldigt snabb med att be om ursäkt offentligt medan Özil inte sa någonting och bojkottade media. Detta var precis innan Tysklands VM-uppladdning och uppståndelsen påverkade landslaget väldigt negativt.

Efter Tysklands VM-fiasko blev Özil utpekad som en av de huvudansvariga för den miserabla insatsen. Dessutom fick Özil kritik för sitt agerande vid sidan av planen under mästerskapet. Han ska enligt uppgifter ha spelat TV-spel under nätterna – så pass mycket att landslagsledningen var tvungna att stänga av nätet.

ANNONS

Hösten 2018 reste Löw till London för att prata med Özil. Den tyska landslagstränaren hade alltid haft en bra relation med honom. Özil ignorerade dock Löw när han anlände till Arsenals träningsanläggning. Han kände sig förrådd av det tyska landslaget då han upplevde att de inte hade försvarat honom tillräckligt mycket när han blev utsatt för all kritik gällande fotot.

Det var där och då Özils landslagskarriär tog slut.
Sammanlagt blev det:

 • 92 matcher
 • 23 mål
 • 40 assist
 • 1 VM-guld
 • 1 VM-brons

FRYSBOXEN

Sport Bild har gjort en översikt på Özils senaste säsonger och trenden är tydligt negativ:

Özil blev petad i ligacupmatchen för ett par veckor sedan trots att Arsenal ställde upp med reserver. Arteta har dessutom plockat bort honom från träningarna ett antal gånger. Unai Emery (tidigare Arsenal tränaren) sa detta om Özil:

-”Han (Özil) gör helt enkelt för lite av sin förmåga. Han saknar även vinnarmentaliteten när det inte går bra.”

ANNONS

ÅTERKOMSTEN (?)

Mesut Özil har bara ett år kvar på sitt kontrakt i Arsenal. I somras ryktades det mycket om att han skulle lämna klubben, men slutligen bestämde han sig för att stanna. Den största anledningen till det är förmodligen hans lön. Özil får cirka 21 miljoner € per år – ungefär 57 500€ per dag! Han är en av de bäst betalda spelarna i klubben.

Jag hoppas att han återvänder till Bundesliga. Jag vill se fotbollsspelaren Özil visa upp den kvalité som han besitter. I oktober fyller han ”bara” 32 år och med tanke på hans spelstil har han i alla fall något år kvar på den stora scenen.

Igår gick Özil ut på twitter och sa att han donerar en del av sin lön så att Arsenals maskot ”Gunnersaurus” kan fortsätta med sitt jobb.

ANNONS

Jag tänker mig att Özil kanske skulle vara redo att sänka sin lön (rejält) och återvända till sin barndomsklubb Schalke nästa sommar när hans kontrakt går ut. Som bekant har Schalke det riktigt tufft både på och utanför planen. Det hade varit ett fint slut på en händelserik karriär.

Publicerad 2020-10-07 kl 15:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto