Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fansens hot inför det livsviktiga derbyt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Schalke har nu gått segerlösa från de senaste 20 matcherna – senast laget vann var den 17 januari. Förra helgen tog laget säsongens första poäng efter 1:1 mot Union Berlin. Nu väntar rivalerna Dortmund i ett fruktansvärt betydelsefullt ”Revierderby”. 

HOTET

Efter förra veckans poäng samlades cirka 80 personer från ultrasgruppen ”The Ultras Gelsenkirchen” utanför Schalkes arena för att prata med laget. Schalkes sportchef Schneider, tränaren Baum och spelarna mötte upp ultrafansen . Fansens budskap var tydlig – höj er i årets viktigaste match, annars ses vi igen och det blir inte lika fredligt. Förstått?!

Annons

Sett till medlemmarna är Schalke Tysklands näst största klubb. De har ungefär 155 000 aktiva medlemmar, endast Bayern München har fler medlemmar (cirka 290 000). Detta visar vilket engagemang klubben väcker och hur många som bryr sig om dess öde.

DERBYT

På pappret är Dortmund solklara favoriter. Men i BVB-lägret finns det också en del frågetecken. Jag har påtalat det tidigare men Favre har under sina snart tre år inte fått något grepp om det kollektiva försvarsspelet. Tidigare i säsongen såg vi Dortmunds bedrövliga insats mot Augsburg och i veckan förlorade ett tafatt Dortmund med 3:1 mot Lazio i Champions League.  Det positiva för Dortmunds del är att Schalke bara har lyckats göra tre (!!!) ligamål på bortaplan under kalenderåret 2020. Sammanlagt har Schalke gjort nio ligamål på tjugo matcher detta år. De har alltså ett sanslöst dåligt facit, MEN hur klyschigt det än låter så är ett derby alltid ett derby. Trots Dortmunds framfart de senaste åren är de inte så självklara som gemene man tänker sig.

Annons

Historiskt sett (Bundesliga sedan säsongen 63/64) har det varit väldigt jämnt mellan dessa två klubbar.

Även om mycket står på spel för båda lagen skulle en derbyseger betyda särskilt mycket för Schalke som befinner sig i en tuff finansiell och sportslig situation. Detta skulle bli lagets första seger i år och då dessutom mot deras största rivaler, det kan inte bli mycket större än så. En seger mot Dortmund skulle vara en livboj för Schalke som skulle kunna leda till ”vändningen” i denna sportsliga kris. Skulle Schalke förlora och förnedras idag kan det vara stöten som får klubben att åka ur Bundesliga för första gången på 30 år. Det kommer inte bli den mest eleganta match ni har sett, men jag lovar er en högdramatisk tillställning. Viel Spaß!

Publicerad 2020-10-24 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto