Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HISTORISKT FIASKO – DAGS ATT AGERA

2v

Twitter: @Keven_Bader

Var ska man börja. Kritiken mot Joachim Löw har haglat efter VM-fiaskot 2018 och ikväll når landslaget ett nytt lågvattensmärke. Senast Tyskland förlorade med sex måls marginal var mot Österrike 1931!

EXPERIMENTET

Joachim Löw har under de senaste två åren försökt göra en ”restart” med det tyska landslaget. Det första han gjorde var att bestämma att ledargestalterna och nyckelspelarna Thomas Müller, Jerome Boateng och Mats Hummels inte skulle ingå i hans planer. Därefter har Löw roterat friskt och testat på olika sorters formationer, men utan framgång. Jag har nämnt det tidigare och jag säger det igen, det känns som att Löw försöker återskapa hjulet istället för att se vad han har till förfogande. Kvalité och potential har Tyskland med tanke på vilka spelare de har tillgängliga, men då måste man också använda dem på rätt sätt och det är tydligt att Löw inte vet hur man gör det.

ANNONS

FIASKOT

Kvällens match visade verkligen på vad som saknas i det tyska landslaget just nu – en ryggrad. Det fanns inget som helst tecken på någon bakomliggande spelidé och spelarna i sig var lika passiva som ett par koner. Man kan självfallet inte bara klandra Löw för kvällens misslyckande, spelarna på planen ska också ha sin dos av kritik. Att kliva ut på planen för sitt landslag och inte visa någon form av passion eller vilja är skamligt. Det är tydligt att det saknades riktiga vinnarskallar och ledare ute på planen ikväll. Vi hade aldrig sett denna form av uppgivenhet om en Oliver Kahn, Stefan Effenberg eller Michael Ballack var på planen. De hade gjort allt i sin makt för att förhindra ett sådant här fiasko.

DAGS ATT AGERA

Tidigare i veckan sa landslagsmanagern Oliver Bierhoff att han stöttar Joachim Löw fram till EM-slutspelet, men frågan är om det går att ha kvar Löw efter kvällens resultat. Det är tydligt att laget är långt ifrån redo för sommarens EM-slutspel som endast är knappa sju månader bort. Något måste hända NU!

ANNONS

Om inte Löw får kicken, så måste det ske något annat. Ta till exempel in ledare såsom Thomas Müller och Mats Hummels. Jag förstår såklart att detta inte skulle lösa alla problem, men det vore en bra start. Laget behöver spelare som leder gruppen i det kommande mästerskapet, där allt annat än en finalplats inte är godkänt med tanke på VM 2018.

6-0 mot Spanien….Tyskland har avslutat fotbollsåret 2020 på värsta möjliga sätt och Löws mardröm har nu blivit ännu mörkare. Vi får se vilka som är kvar i det tyska landslaget när det är dags för nästa landslagssamling i mars.

Publicerad 2020-11-17 kl 23:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto