Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

60 år gammalt målrekord slaget och internt ”slagsmål” i krisklubben

35v

Twitter: @Keven_Bader

Helgens ligafotboll bjöd på en hel del i Tyskland, både på och utanför planen.  

MÅLMASKINEN

Erling Braut Haaland bjöd återigen på en storslagen show. Dortmund låg under med 1:0 i paus mot Hertha Berlin i lördags, men i den andra halvleken vände Haaland matchen på knappa 15 minuter efter ett ”tvättäkta” hattrick. Innan han bytes ut i slutet på matchen sköt han även in slutresultatet 2:5.

Superlativen har sedan ett tag tillbaka tagit slut när man ska beskriva Haaland. Han har på sina 30 matcher i Dortmund gjort 31(!) mål och sex assist. Förutom det slog Haaland ett 60 år gammalt rekord. Norrmannen har gjort 23 mål på sina inledande 22 matcher i Bundesliga. Ingen spelare har lyckats med den bedriften tidigare. Hamburgs skyttekung, Uwe Seeler, hade det tidigare rekordet på 20 gjorda mål på de inledande 22 ligamatcherna.

ANNONS

UNDERBARNETS DEBUT

Förutom Haalands uppvisning så var det även en speciell kväll för en annan anfallare i Dortmund. Youssoufa Moukoko fick göra debut i Bundesliga och blev därmed den yngsta spelaren någonsin i ligans historia (16 år och 1 dag). Symboliskt nog byttes Moukoko in mot just Haaland – Dortmunds anfallsuppsättningen är förmodligen säkrad för en lång tid framöver.  

STORKLUBBENS KRIS (!!!)

Nio poäng av 72 (!) möjliga. Schalkes sanslösa negativa svit fortsätter. I helgen förlorade S04 mot Wolfsburg och har därmed inte vunnit på de senaste 24 ligamatcherna. Ingen ligaseger sedan den 17 januari.

Förutom krisen på planen så börjar det gnissla allt mer i laget. Igår bråkade assisterande tränaren Naldo med anfallaren Ibišević. Bråket ska enligt uppgifter till Sky varit så intensivt att det var svårt för lagkamraterna att sära på de inblandade. Efter bråket blev söndagens träning inställd. Schalkes mardrömsår fortsätter.

ANNONS

HELGENS MISS (?!)

Bayer Leverkusens målvakt Lukáš Hrádecký står för helgens miss. Precis i början på den andra halvleken bjöd han in hemmalaget Bielefeld med att kicka in bollen i eget mål på detta klumpiga sätt (se klipp nedan).

Hrádecký kunde dock pusta ut efter slutsignalen. Bayer Leverkusen vann matchen med 2:1.

SÄSONGENS FÖRSTA SEGER

Mainz tog säsongens första seger i helgen när de vann mot Freiburg. Robin Quaison spelade 70 minuter, men det var inte han som stod i centrum. Anfallaren Jean-Philippe Mateta stod för ett hattrick.

I bilden ovan ser ni Kickers betyg – 1 är bäst och 6 är sämst.

JUBILEUM

Nu har Hansi Flick lett Bayern München igenom 50 tävlingsmatcher. Det blev inget större firande för Bayerns del i helgen då de kryssade mot Ludwig Augustinssons Werder Bremen, men Flicks siffror kan man inget annat än hylla:

ANNONS

  • 50 matcher
  • 45 segrar
  • 3 förluster
  • 2 kryss
  • 164:44 i målskillnad

Nu väntar en fullspäckad fotbollsvecka med mycket Europaspel – wunderbar!

PS: Kul att Timo Werner visar framfötterna i Chelsea – 8 mål och 4 assist på 13 matcher.

Publicerad 2020-11-23 kl 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto