Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nilsson stor vinnare i svenskmötet mot Quaison

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Helgens ligafotboll i Tyskland bjöd på en hel del. Här nedan kan ni läsa om ett par utropstecken.

SVENSKMÖTET

I lördags tog Joakim Nilssons Arminia Bielefeld emot Robin Quaisons Mainz. En viktig match för båda lagen med tanke på ligaplaceringen.



Matchen innebar att hemmalagets negativa trend bröts (inför matchen hade de hela sju raka förluster bakom sig). Nilssons Bielefeld tog en välförtjänt seger och därmed också tre viktiga poäng i bottenstriden. Detta var Nilssons andra match från start i Bundesliga och han gjorde en fin insats. Quaison som nätade i omgången innan hade det tuffare denna gång och kom inte riktigt in i matchen.

Annons

ÅRETS COMEBACK

Som jag skrev i gårdagens blogginlägg: ”Från borträknad till nyckelspelare – Forsberg gör årets comeback”. Forsberg har haft ett turbulent år, men under hösten har svensken verkligen hittat tillbaka till den gamla storformen.



I helgens toppmöte mot Bayern München stod Forsberg för en assist och ett mål och slog därmed in sig i ”Omgångens elva” (Kicker).

SÄTTER RIBBAN

En annan huvudperson i toppmötet mellan Bayern München och RB Leipzig var Kingsley Coman. Fransmannen stod för Bayern Münchens samtliga tre assist. Han har nu gjort sju assist och fem mål på tolv tävlingsmatcher denna säsong. Det här är imponerande siffror, vilket tränaren Hansi Flick också har påtalat. Flick hyllar Coman och menar på att de andra yttrarna (Leory Sané, Serge Gnabry och Douglas Costa) bör växla upp och prestera lika bra.  

Annons

EXKLUSIV KLUBB

17-årige Jamal Musiala byttes in när Javi Martinez skadade sig i första halvlek mellan Bayern München – RB Leipzig. Musiala visade sig från sin bästa sida och gjorde sitt tredje ligamål i karriären. Endast tre andra spelare har lyckats med den bedriften i så ung ålder – Timo Werner, Kai Havertz och Christian Pulisic. Fint sällskap.

MARDRÖMMEN FORTSÄTTER

Schalke förlorade i helgen och har därmed 26 raka ligamatcher utan vinst. Senast laget vann i ligan var den 17 januari. Det blå brinnande tåget har siktet inställt på 2.Bundesliga.  

Annons

Här är helgens samtliga resultat i Bundesliga och 2.Bundesliga:

Publicerad 2020-12-07 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto