Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Sanchos bakslag Manchester Uniteds lycka?!

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Dortmund har haft en turbulent höstsäsong. För en vecka sedan kickades tränaren Lucien Favre efter att ha hängt löst ett längre tag. Laget ligger efter höstens ligaspel endast på plats fem, åtta poäng bakom ligaledarna Bayern München. En av spelarna som har lidit extra mycket under Dortmunds höst är Jadon Sancho. Engelsmannen har verkligen inte nått upp till de otroliga siffrorna som han bjöd på under de tidigare ligasäsongerna:

Ligasäsongen 18/19:

  • 2460 minuters speltid
  • 12 mål
  • 17 assist
Annons

Ligasäsongen 19/20

  • 2290 minuters speltid
  • 17 mål
  • 17 assist

Ser vi till säsongens prestation i jämförelse med tidigare höstsäsonger så är det en tydlig skillnad:

Man kan definitivt konstatera att Sancho har varit starkt drabbad av Dortmunds svajiga höst. De tidigare säsongerna har Sancho oftast kunnat ta bollen med fart och därefter utmanat motståndarnas försvar som antingen har lett till en assist eller ett mål. Istället har Sancho ofta hamnat i en position där han har bollen stillastående och därmed inte lyckats ”göra sin gubbe”. Det saknas helt enkelt tempo och rörelse, men framförallt självförtroende. Sancho har självfallet fortfarande DET i sig, men hösten är 20-åringens första riktigt stora bakslag i proffskarriären.

Annons

Nuvarande BVB-tränaren Edin Terzic sa detta i en intervju med Kicker:



”Han vill verkligen vinna och visa vad han går för. Men det som Jadon saknar just nu är lättheten och magin som vi annars är så vana vid att han har.”

FÅR INTE ÅKA HEM

Lite ledighet med familjen hemma i London hade nog gjort gott, men Sancho får inte resa till England. I och med nuvarande restriktioner (Covid 19) skulle nämligen inte Sancho hinna återvända till Dortmund i tid till lagets träning den 29 december om han firade julen hemma. Alltså får Sancho istället tillbringa julen i Tyskland.

MANCHESTER UNITED

Det är ingen hemlighet att Manchester United vill värva engelsmannen. I somras visade United ett tydligt intresse, men deras bud motsvarade inte Dortmunds krav. Rent hypotetiskt – skulle Jadon Sancho inte hitta tillbaka till sin forna form under våren kan nog United tjäna en och annan slant på det när de återigen kliver in i förhandlingar med Dortmund kommande sommar.

Annons
Publicerad 2020-12-21 16:09
Omröstning
Vill du att Manchester United värvar Sancho?
  • Ja
  • Nej
  • Vet ej
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto