Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Topp- och floppvärvningar säsongen 20/21: "Varit plågsamt att följa hans karriär"

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

En klassisk topp- och flopplista med sommarens nyförvärv i Bundesliga. Det är alltid svårt att jämföra spelare med varandra, men jag har försökt se till flera olika aspekter såsom spelarens inverkan på laget, prestation vs förväntningar etc.

TOPP

PLATS 3: Max Kruse (Union Berlin)

Fjolårets nykomling, Union Berlin, plockade in den rutinerade anfallaren Max Kruse på fri transfer. Kruse som senast hade spelat i Fenerbahce har redan gjort ett stort avtryck i huvudstaden. Sammanlagt har det blivit tio ligamatcher och i dessa har anfallaren gjort sex mål och fem assist. Oerhört fin värvning av Union Berlin.

ANNONS

PLATS 2: Ridle Baku (Wolfsburg)

Robin Quaisons gamla lagkamrat från Mainz har verkligen gjort det bra i sin nya klubb Wolfsburg. Den 22-årige högerbacken har tillfört en hel del balans i försvaret men även stått för en del offensiva tillskott. Baku har gjort två mål och en assist i ligaspelet under hösten och har dessutom fått debutera för Tysklands A-landslag. Baku köptes för tio miljoner € och har ett kontrakt med Wolfsburg som sträcker sig till 2025. En intressant kandidat för det tyska landslaget i det kommande EM-slutspelet.

ANNONS

PLATS 1: Maxence Lacroix (Wolfsburg)

Det kryllar redan av duktiga franska mittbackar och Maxence Lacroix är ytterligare en som kommer konkurrera om en plats i landslaget. Den blott 20-årige mittbacken (född 2000) värvade Wolfsburg i somras från FC Sochaux för fem miljoner €. Ett superfynd med tanke på höstens prestation. Den 1,90 meter långa försvararen har varit en starkt bidragande faktor till att Wolfsburgs försvarsspel har varit så stabilt denna säsong. Endast 13 insläppta mål på 13 matcher. Bara två klubbar i Bundesliga har färre insläppta så här långt.

FLOPP

PLATS 3 Vedad Ibisevic (Schalke)

Ibisevic anländer till Schalke i ett otacksamt läge. Den rutinerade anfallaren kom på fri transfer till Schalke efter sina knappa fyra år i Hertha Berlin. Som bekant går det bokstavligen åt H**** för Schalke. I somras tänkte sportchefen Schneider att Ibisevic skulle tillföra rutin och ett lugn i laget, men så blev det inte. Istället började Ibisevic bråka med klubben och har nu fått sparken. Hans kontrakt har rivits, något som betyder att han får hitta en ny klubb i januari. Det blev sammanlagt fem tävlingsmatcher och ett mål i S04 för 36-åringen.

ANNONS

PLATS 2: Alexander Sörloth (RB Leipzig)

Ingen trodde att Alexander Sörloth skulle ersätta Timo Werner rakt av, men förväntningarna var att norrmannen i alla fall skulle tillföra en del, speciellt med tanke på prislappen (20 miljoner €). Istället har det blivit noll mål och noll assist på 511 minuter i ligan (uppdelat på tolv matcher).

PLATS 1: Loris Karius (Union Berlin)

Efter finalen i Champions League mot Real Madrid för Liverpool 2018 har Loris Karius karriär bara varit plågsam att följa. I somras återvände Karius till Tyskland (lån) för att väcka liv i sin karriär igen, men det har inte gått som han hade hoppats. NOLL minuter i ligan och endast en cupmatch som Union förlorade mot 2.Bundesliga-laget Paderborn med 3–2. Karius har helt enkelt inte lyckats peta Andreas Luthe i Union-målet och inget pekar på att det kommer ändras till våren.

ANNONS

Hur ser din topp- och flopplista ut? Skriv gärna i kommentarsfältet här nere.

Publicerad 2020-12-28 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto