Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

19-åring gör en historisk insats och ger storklubben hopp igen

1v

Twitter: @Keven_Bader

Vilken tillställning! Schalke var endast en match ifrån att tangera Tasmania Berlins 55-åriga rekord på 31 segerlösa ligamatcher på raken, MEN idag bröts sviten. 19-åringens show gav Schalke sin första vinst sedan den 17 januari 2020.

MATTHEW HOPPE

Det är nog inte många som vet vem Matthew Hoppe är. Den 19-årige anfallaren anlände från Barcelona Residency Academy USA till Schalke sommaren 2019. Barcas ”Talangmanager”, Denis Silva, har beskrivit honom som en kraftfull nia med två bra fötter. Det är först under hösten 2020 som Hoppe har fått chansen i Schalkes A-lag. Det blev inget mål för Hoppe i de första ligamatcherna, men idag släppte det och han stod för ett hattrick.

ANNONS

I och med detta skrev Hoppe in sig i historieböckerna:

FRÅN AVSTÄNGD TILL HJÄLTE

Det senaste året har varit tungt för Amine Harit. Under hösten blev han till och med avstängd två matcher av klubben efter att ha sagt ett par väl valda ord till den före detta tränaren Manuel Baum. Idag fick vi dock se Harit när han är som bäst! Mittfältaren stod för Schalkes samtliga tre assist och avslutade sin starka insats med ett mål. Detta kan ha varit 23-åringens bästa insats i karriären.

ANNONS

KOLASINAC-EFFEKTEN

För en vecka sedan blev det klart att Sead Kolašinac återvänder till Schalke på lån från Arsenal. Vänsterbacken har länge velat komma tillbaka till Schalke – klubben som han slog igenom i. En 18-årig Kolašinac kom till klubben 2011. Fram till sommaren 2017 spelande han över 100 matcher i A-laget innan han lämnade för Arsenal. Nu är han tillbaka i Tyskland för att rädda SITT lag från nedflyttning och vilken start. Första matchen för Kolašinac sedan återkomsten och vinst direkt.

TASMANIA BERLIN

Även om Schalke och deras fans är lyckliga dagens vinst är nog Tasmania Berlin och deras fans ännu gladare. I och med Schalkes seger kommer deras 55-åriga rekord inte att brytas.

ANNONS

Det är ett negativt rekord, men det är i alla fall ett rekord. Detta gör att de fortfarande är aktuella i världsfotbollen trots att de nu spelar i de lägre divisionerna.

Schalke vinner ligamatcher och Bayern München förlorar. Bundesliga bjuder ständigt på ren och skär fotbollsunderhållning. Nu kan vi i alla fall konstatera att Schalke har fått hopp igen!

Publicerad 2021-01-09 kl 19:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto