Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Oklarheter i skakigt Bayern München - kultspelare påväg ut

1d

Twitter: @Keven_Bader

Bayern Münchens spel har hackat ordentligt under de senaste månaderna. Tack vare sin kvalité har dock laget lyckats plocka poäng ändå, fram till i fredags då de förlorade mot Gladbach. Bayern ledde med 0–2 men Gladbach lyckades vända resultatet och vinna matchen med 3–2. Igår förlorade Bayern München dessutom för första gången på 17 år mot ett 2Bundesliga-lag. Kiel slog ut trippelmästaren ur tyska cupen efter en dramatisk straffläggning. Bayern München har redan förlorat fler matcher 2021 (2 matcher) än under hela 2020. Nu börjar rösterna höjas – hur mår Bayern München?!

ANNONS

FORMDIPP

Rapporter i Tyskland belyser hur slitna och passionslösa många spelare ser ut att vara i Bayern München både på och utanför planen. Enligt Bild ska några spelare ha sagt att de har svårt att hitta motivationen efter succésäsongen, speciellt nu när det endast spelas ”spökmatcher”.  

  • Alaba har inte samma säkerhet och auktoritet i försvaret längre. Han var en av nyckelfigurerna i Bayern Münchens trippelsäsong.
  • Davies lever inte upp till fjolårets fina insats på VB-positionen. Han visar inte på samma explosivitet och självklarhet. Frågan är om hans skadefrånvaro i höstas har tagit hårdare på honom än vad man tidigare har trott.
  • Pavard har pekats ut som den stora syndabocken. Hans självförtroende är i botten, vilket återspeglas på planen. Han misslyckas med samtliga offensiva aktioner och i försvarsspelet står han oftast fel.
  • Om man bortser från säsongens första ligamatch har Gnabry varit rätt så harmlös. Han har inte visat på samma energi och pondus ute på planen.
  • Süles prestation efter fjolårets långa skadeuppehåll har varit ojämn. Likt sina försvarskollegor har han stått för en hel del onödiga misstag, vilket har bidragit till osäkerheten i Bayern Münchens försvarsspel.
  • Nyförvärvet Sané har stundtals visat på klass, men oftast har tysken haft svårt spela på en jämn och hög nivå.
ANNONS

UTGÅENDE KONTRAKT

Ingen har nog missat att David Alabas kontrakt går ut i sommar. Förhandlingarna mellan Bayern München och Alaba ligger i nuläget på is efter att spelaren inte har accepterat Bayerns kontraktsförslag. Enligt Bild ska FCB ha erbjudit en lön på 11 miljoner € (brutto) plus eventuell bonus vilket innebär att lönen skulle kunna stiga till 17 miljoner €. Hela situationen med Alaba har lett till väldigt många oklarheter och rykten vilket inte är så populärt i FCB-lägret. Det är omöjligt att säga om detta är orsaken till att Alaba har en formdipp, men det är klart att denna ovisshet inte gynnar klubben. Tränaren Hansi Flick har själv varit väldigt tydlig med att han gärna behåller Alaba, men enligt tyska medier har Bayerns styrelse ställt sig in på att österrikaren kommer lämna klubben. Skulle detta bli fallet vore det ett oerhört tråkigt avslut för samtliga parter. Att ersätta Alaba kommer bli svårt då han är oerhört mångsidig och skicklig. Han är dessutom en riktig kultspelare då han har funnits i klubben sedan 2008. Enligt “silly season”-gurun Fabrizio Romano är Real Madrid i förhandlingar med Alaba och närmast att värva österrikaren i sommar.

ANNONS

Förutom 28-årige Alaba går följande spelares kontrakt ut i sommar.

  • Jéròme Boateng
  • Javi Martinez
  • Eric Choupo-Moting
  • Douglas Costa (lån)

Det mesta pekar på att även Boateng kommer lämna klubben på fri transfer. Bayern sägs ha siktet inställt på RB Leipzigs Dayot Upamecano som ersättare. Försvararen har en utköpsklausul på 42 miljoner € i sommar. Frågan är bara om Bayern lyckas vinna dragkampen. Flera toppklubbar i Europa sägs vara intresserade av fransmannen (såsom Chelsea, City, United och Liverpool).

POTENTIELLA NYFÖRVÄRV

Hansi flick har bekräftat att Bayern München inte kommer göra några nyförvärv i vinter, men snacket om potentiella nyförvärv till sommarens fönster är i full gång. Förutom Upamecano är landslagsmittfälten Florian Neuhaus högt uppe på Bayern Münchens önskelista. Gladbachs mittfältsmotor har verkligen stått för en fin utveckling det senaste året. Han har fått debutera i det tyska landslaget och flera toppklubbar ute i Europa sägs vara intresserade (Real Madrid, Inter, AC Milan). I München diskuterar man om mittfältaren Tolissos kontrakt (2022) ska förlängas, eller om man ska sälja fransmannen och värva Neuhaus som har en utköpsklausul på 40 miljoner €.

ANNONS

Det finns som ni hör många oklarheter i Bayern München, både på och utanför planen. Det kommer vara viktigt för Flick att hitta någon form av stabilitet så snart som möjligt. I februari väntar VM för klubblag och därefter sätter slutspelet i Champions League igång. Samtidigt spelar de regelbundet i ligan där flera konkurrenter börjar få upp tempot. Jag tvivlar inte på Bayern Münchens förmåga vinna resterande titlar som står på spel, men då måste laget rycka upp sig nu.

Publicerad 2021-01-13 kl 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto