Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klopp bäst i Liverpools historia- når ny milstolpe mot Manchester United

5v

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

Idag ställs Jürgen Klopps Liverpool mot Manchester United i en seriefinal – tvåan mot ettan. Detta är Klopps 200:e match i Premier League och i nuläget är det endast tjugo andra utländska tränare som har nått denna milstolpe.

Detta får mig att tänka på vilken resa Jürgen Klopp har gjort. Var han än har gått har han nått nya höjder med det lag han lett. När han tog över Mainz hade klubben aldrig spelat i Bundesliga tidigare. Detta löste Klopp.

När Klopp tog över Dortmund hade klubben precis tagit sig ur en ekonomisk kris och inte vunnit ligan sedan början på 2000-talet. När Klopp lämnade Dortmund hade han hunnit coacha laget till två raka ligaguld och den första Champions League-finalen sedan säsongen 96/97.

ANNONS

Den 8 oktober 2015 tog Klopp över Liverpool. Ett Liverpool som aldrig tidigare hade lyft en Premier League-titel. Även denna gång gjorde Klopp det han kan bäst, nämligen att skapa en lagkänsla och en tro på att man kan nå nya höjder. Första säsongen blev det endast en åttonde plats i ligan, men därefter har det alltid blivit en topp fyra placering och en biljett till Champions League. En liknande period hade Liverpool inte haft sedan säsongerna 05/06 till 08/09. Som bekant har Klopp brutit Liverpools PL-förbannelse och lyft klubbens andra Champions League-trofé

Det blir kanske lite ensidigt med allt detta beröm, men en dag som denna tycker jag att det är rättfärdigat. Klopp har blivit en fanbärare för tränarskolan över hela världen. Många tränare har inspirerats av Klopps frammarsch och tar efter tysken. Han är inte tränaren med flest troféer i skåpet, men han är enligt mig en av de bästa tränarna i modern tid.

ANNONS

Det blir spännande att fortsätta följa Klopps karriär och se vilka andra tyska tränare som lyckas nå en liknande internationell framgång. Ikväll får vi veta om han lyckas knipa ännu en seger med sitt Liverpool. Det är faktiskt bara José Mourinho som har tagit fler ligasegrar i sina första 200 PL-matcher som tränare. Mourinho har tagit 137 segrar på 200 matcher. Inför kvällens match har Klopp tagit 127 på 199 matcher.

Publicerad 2021-01-17 kl 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto