Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensklaget och storklubben måste skriva historia för att överleva

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Sju poäng. Så många poäng har Mainz och Schalke lyckats skrapa ihop var på de första 17 ligamatcherna denna säsong. Detta placerar dem längst ner i tabellen. Frågan är, kan de fortfarande säkra ett nytt kontrakt i Bundesliga?

ALDRIG HÄNT

Tittar vi närmare på Bundesligas historik ser vi att ett lag som har haft åtta poäng eller mindre efter 17 omgångar ALDRIG har lyckats knipa ett nytt kontrakt.

Alltså behöver både Schalke och Mainz skriva historia om de ska lyckas säkra fortsatt spel i Bundesliga nästa säsong.

DÖDSSTÖTEN?!

I veckan hade Schalke chansen att ta viktiga poäng mot bottenkonkurrenten FC Köln. Det såg länge ut som att S04 skulle få med sig ett oavgjort resultat, men i den 92’ minuten avgjorde Kölns 18-årige Jan Thielmann matchen:

Annons

SATSNINGEN

Trots tabelläget har Schalke fått lite hopp. I början på året bröt de sin 358 dagar långa vinstfria svit efter vinsten mot Hoffenheim (4–0). Två nyckelfigurer som ledde Schalke fram till segern och som har varit lagets formstarkaste spelare den senaste tiden är 19-årige anfallaren Matthew Hoppe och mittfältaren Amine Harit. Hoppe har på de senaste tre ligamatcherna stått för fem mål och Harit har gjort ett mål och tre assist under samma period. Dessutom har Schalke nu plockat tillbaka två klubbikoner – Sead Kolasinac och Klaas-Jan Huntelaar. Detta är två spelare som har ett stort S04-hjärta och som tillsammans har spelat över 300 matcher för klubben.

  • Sead Kolasinac – 126 matcher (4 mål och 13 assist)
  • Klass-Jan Huntelaar – 240 matcher (126 mål och 35 assist)

Tränaren Gross har tydligt markerat betydelsen av Kolasinacs återkomst genom att sätta kaptensbindeln på 27-åringen. Det återstår att se om denna satsning kan skriva historia. Gross är i alla fall optimistisk:

Annons

”Jag är övertygad om att vi fortfarande kan klara av det.”

OVISSHETEN

Under pågående säsong har Mainz haft fyra olika tränare på tränarbänken:

Nuvarande tränaren, Bo Svensson, har verkligen ingen lätt uppgift. Laget har endast en ligaseger denna säsong och är just nu ligans formsvagaste lag.

QUAISON – LAGETS BÄSTA MÅLSKYTT

I och med att Mainz nu har lånat ut Jean-Philippe Mateta (7 mål) med köpoption till Crystal Palace är Robin Quaison lagets bästa målskytt denna ligasäsong (2 mål). Ett tungt tapp för Mainz som behöver all hjälp de kan få på planen, samtidigt är inkomsten i denna affär väldigt viktig för klubbens existens.

Mycket talar emot Mainz, men lyckas Quaison hitta tillbaka till fjolårets starka målform finns det hopp. Det ska sägas – Quaisons kontrakt går ut nu i sommar och det mesta pekar på att han inte kommer förlänga med Mainz. Det betyder att den svenska landslagsmannen verkligen måste visa upp sin starka sida under våren så att han blir ett hett byte på transfermarknaden. Förra säsongen gjorde Quaison sin poängstarkaste säsong någonsin – 13 ligamål och två assist. Vi får hoppas att han hittar tillbaka till den fina formen.

Annons

TOPPEN MOT BOTTEN

Nu till helgen väntar tuffaste möjliga motstånd för Schalke och Mainz:

  • Mainz – RB Leipzig
  • Schalke – Bayern München

Publicerad 2021-01-23 08:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto