Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Viktiga beslut väntar – storklubbarnas framtid står på spel

3v

Twitter: @Keven_Bader

Det är bara dagar sedan Tysklands vinterfönster stängdes, men redan nu riktas blickarna mot sommaren och i fokus är:

 • Förändringarna i Bayern Münchens spelartrupp
 • Jakten efter stjärnorna i Dortmund
 • Vilka som ska träna Gladbach och Dortmund
 • Nagelsmanns potentiella flytt till Real Madrid

BYGGARBETSPLATSEN I MÜNCHEN

Tidigare i veckan berättade Rummenigge att David Alaba med största sannolikhet kommer lämna Bayern München i sommar. Förutom Alaba väntas även tre andra spelare lämna klubben på fri transfer – Jérôme Boateng, Eric Maxim Choupo-Moting och Javi Martinez.  Dessutom kommer lånet Douglas Costa återvända till Juventus.

ANNONS

Denna vecka har Chelseas intresse för Niklas Süle tagits upp i media. Süle har i nuläget ett kontrakt till och med 2022 och sitter inte heller så säkert i Bayern München. Klubben planerade att förlänga hans kontrakt förra året, men Süle skadade sig och har därefter inte hittat tillbaka till sin forna form. Det återstår att se om Bayern kommer att sälja tysken i sommar. Två spelare som FCB är villiga att sälja för ”rätt pris” är Corentino Tolisso och Bouna Sarr. Ingen av fransmännen har fått särskilt mycket speltid, men speciellt inte Sarr som kom så sent som i somras till Bayern. I fallet Tolisso handlar det om ett bud på minst 20 miljoner €, enligt Bild.  Två andra spelare som sägs få ett förlängt kontrakt i Bayern München är Leon Goretzka och Jamal Musiala (nuvarande kontrakt till 2022).

Hur ser det egentligen ut på ”köpfronten” för Bayerns del? I detta nu är det stora transfermålet RB Leipzigs Dayot Upamecano. Mittbacken har en utköpsklausul på cirka 43 miljoner € och hans agent har bekräftat att Bayern München + två andra PL-klubbar är ute efter honom. Detta är den enda stora transfer som Bayern kan tänka sig göra i sommar med tanke på deras ekonomiska läge. Klubben vill börja satsa mer på de unga spelarna i truppen, såsom Jamal Musiala och utlånade Chris Richards.

ANNONS

JAKTEN PÅ STORSTJÄRNORNA

Dortmund befinner sig i en knivig sits. De söker efter en ny tränare och andra klubbar är ute efter deras stjärnor. Samtidigt måste de fokusera på att säkra en CL-plats om de vill ha någon chans att bygga vidare på det som de har startat.

Så sent som i torsdags kom uppgifter om att Manchester City vill köpa Erling Haaland redan i sommar. Haaland som har en utköpsklausul på cirka 75 miljoner € aktiveras först sommaren 2022. Det betyder att Dortmund kan begära mer denna sommar. City sägs vilja lägga cirka 115 miljoner € på anfallaren. Men BVB har varit tydliga – de vill inte släppa Haaland denna sommar, oavsett pris. Däremot kan de tänka sig släppa Jadon Sancho och även Giovanni Reyna och Raphaël Guerreiro om de missar CL-platsen.

ANNONS

Den senaste tiden har målvaktsposten diskuterats i Dortmund. Roman Bürki har tappat en del och i sommar går andramålvakten, Marwin Hitz, kontrakt ut. BVB kommer kanske köpa en ny förstamålvakt och då har dessa två kandidater pekats ut som de hetaste alternativen:

 • Péter Gulácsi (RB Leipzig – har en utköpsklausul på cirka 10-15 milj. €)
 • Oddyseas Vlachodimos (Benfica)

TRÄNARFRÅGAN

Lucien Favre fick kicken i höstas och sedan dess har före detta assisterande tränaren Edin Terzić lett laget. Det är ingen hemlighet att Gladbachs Marco Rose är den hetaste kandidaten att ta över posten som huvudtränare för BVB. Enligt tidningen Bild kan följande tre tränare tänkas ta över om Rose lämnar Gladbach:

 • Erik ten Haag (tränar Ajax just nu – före detta huvudtränare för Bayern München II)
 • Florian Kohfeldt (tränar Werder Bremen just nu)
 • Jesse Marsch (tränar Red Bull Salzburg just nu)

REAL MADRID KNACKAR PÅ

Sedan en tid tillbaka har spansk media rapporterat om att Zidane kommer få sparken av Real Madrid i sommar. Real sägs vara väldigt intresserade av att istället plocka in tränaren Julian Nagelsmann. De har varit i kontakt med varandra när Nagelsmann tränade i Hoffenheim, men då kände den tyska tränaren att han inte var redo för uppgiften. Frågan är om Nagelsmann känner sig redo nu? Det vore väldigt intressant att se vad han skulle kunna åstadkomma med Madridlaget. Detta skulle i sin tur betyda att RB Leipzig behöver en ny tränare och enligt dem själva har de redan en ersättare klar i Jesse Marsch (Red Bull Salzburg). En duktig tränare som har visat på fina resultat i Österrike och som redan är en del av ”RB-koncernen”.

ANNONS

Ser vi till spelartruppen kommer Dayot Upamecano lämna i sommar och in kommer två lovande ersättare:

 • Joško Gvardiol
  (19-årig försvarare från Dinamo Zagreb)
 • Mohamed Simakan
  (20-årig försvarare från Strasbourg – är inte officiellt klar ännu, men sägs skriva på härnäst)

Det är också osäkert hur Emil Forsbergs framtid ser ut. Forsberg har sagt att han trivs i Leipzig, men hans kontrakt med klubben går ut sommaren 2022 och förhandlingarna har inte startat ännu.

Ni ser, toppklubbarna i Tyskland står inför ett par extremt viktiga beslut som kan avgöra deras framtid. Vi har en spännande tid framför oss.

Publicerad 2021-02-06 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto