Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Anfallarnas målproduktion lockar till sig toppklubbar

3v

Twitter: @Keven_Bader

Som vanligt toppar Robert Lewandowski skytteligan i Bundesliga. Den 32-årige anfallsstjärnan har denna säsong siktet inställt på att slå ligarekordet som Gerd ”Der Bomber” Müller står för – 40 mål. Rekordet är från säsongen 71/72 och med sina 24 mål på 20 matcher är Lewy på rätt kurs.

Kikar vi vilka som ligger under Lewandowski i skytteligan så är det tajtare än på länge:

Efter 20 spelade omgångar i Bundesliga har vi sammanlagt fått se 553 mål. Det är i snitt 3,09 mål per match, något som ligger i linje med fjolårets snitt (3,21).

ANNONS

TOPPKLUBBARNAS INTRESSE

En spelare som just nu gör sin starkaste säsong någonsin är André Silva i Eintracht Frankfurt. Den 25-årige portugisiska anfallaren hittade inte rätt i sin förra klubb AC Milan. Där blev det endast tio mål och två assist på 41 matcher. I Eintracht har han redan gjort 34 mål och tio assist på 58 matcher. Silva är en av huvudpersonerna till Eintrachts fina form under 2021.

På de senaste tre ligamatcherna har Silva gjort fem mål. Denna målproduktion har lett till att han just nu ligger bakom Lewandowski i skytteligan och har dessutom dragit på sig intresse från toppklubbar ute i Europa. En av klubbarna som sägs vara intresserade är Atletico Madrid. Enligt Bild kan en försäljning i sommar var aktuell, men då vill Eintracht få in 30 miljoner € för André Silva. 

En annan anfallare som har en väldigt stor inverkan på sitt lag är Wout Weghorst. Det nederländska ”fyrtornet” har stått för nästan hälften av Wolfsburgs mål denna säsong (14 av 32 mål). Ända sedan Weghorst anlände till Wolfsburg från AZ har anfallaren levererat, men denna säsong ser ut att bli hans målfarligaste.

ANNONS

I fallet Weghorst har framförallt Tottenham visat stort intresse. Wolfsburg har varit tydliga med att de vill ha bra betalt för den 1,97 meter långa anfallaren. Prislappen sägs ligga på cirka 35 miljoner € +.

En annan spelare som har flugit fram denna säsong är Stuttgarts Silas Wamangituka. Han har oftast utgått från en kant, men trots det har Wamangituka gjort elva mål och tre assist. Fina siffror för 21-åringen med tanke på att detta är hans debutsäsong i Bundesliga.

Ett namn som många lägger märke till när de kikar på skytteligan är Erling Haaland. Den norske superstjärnan har likt Dortmund haft en tung säsong. Han har trots allt gjort 14 mål på 15 ligamatcher, men målen har oftast kommit i en och samma match. Det visar på Dortmunds problematik just nu. De saknar balans i spelet och kan ena veckan bjuda på bländande fotboll och andra veckan vara usla. Vi lär nog få se fler mål av Haaland och som bekant är flera storklubbar intresserade av honom, men Dortmund vill inte sälja 20-åringen.

ANNONS
Publicerad 2021-02-08 kl 17:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto