Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Från Manchester Citys och AC Milans bänk till givna stjärnor

Keven Baders Blogg
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG
Fotbollslördag Europa: Lazio - Juventus
Lazio
Juventus
STREAMA PÅ LÖRDAG
Fiorentina - Milan
Fiorentina
Milan
STREAMA PÅ LÖRDAG

Twitter: @Keven_Bader

Det är inte alltid givet att en spelare lyckas i en klubb bara för att denne är duktig och besitter en fin potential. En spelares prestation påverkas av många olika faktorer som till exempel vem tränaren är, vilket spelsystem som används, vilka medspelarna är och hur klubbmiljön ser ut. Två spelare som inte fick chansen eller lyckades i sina gamla klubbar men har fått en otroligt fin utveckling i sina nya är Angeliño (RB Leipzig) och André Silva (Eintracht Frankfurt).

ANGELINO

När José Ángel Esmoris Tasende aka Angeliño var 15 år (2013) gick han från Deportivo La Corunas ungdomsakademi till Manchester Citys U18-lag. Angeliño lyckades aldrig riktigt slå sig in i Citys A-lag och var under flera säsonger utlånad till olika klubbar såsom New York City FC, Mallorca, NAC Breda och PSV.

Annons

Den 31 januari 2020 fick Angeliño återigen packa sin väska för att bli utlånad. Denna gång var destinationen Leipzig. Angeliño användes flitigt av RB Leipzig under utlåningen och det var tydligt att tränaren Julian Nagelsmann gillade spanjoren. Angeliño visade på en förmåga att ”äga” hela vänsterkanten och gjorde sammanlagt fem assist under sina första 18 matcher för RBL. Denna framfart ledde till att RBL bestämde sig för att låna Angeliño på nytt, men denna gång med en köpoption. Detta drag visade sig vara en succé. Angeliño är säsongens målfarligaste spelare i RB Leipzig – åtta mål och 11 assist. Han har nu blivit en given pjäs i Nagelsmanns bygge och utgör ett ständigt hot för motståndarnas försvar. 

Annons

Om Angeliño spelar ikväll mot Augsburg aktiveras köpoptionen. Detta betyder att RB Leipzig behöver betala ytterligare 18 miljoner € utöver de 2 miljoner € de betalade i somras. Ett riktigt kap med tanke på Angeliños kvalitéer.

ANDRÉ SILVA

Som 16-åring (2011) gick Silva från Padroenses ungdomsverksamhet till Portos U17. Under åren avancerade anfallaren i Portos ungdomslag och nådde slutligen A-laget i slutet på 2015. Det blev endast 58 matcher i Portos A-lag (24 mål och 11 assist) innan AC Milan köpte honom sommaren 2017.

Annons

Silva lyckades aldrig slå sig igenom i Milan (10 mål på 41 matcher). Efter första säsongen lånades han ut till Sevilla för att testa lyckan på nytt. Det började på bästa möjliga sätt – han gjorde hattrick direkt i debuten. Därefter blev det dock endast åtta mål på 39 matcher. 

Under sommarfönstrets sista dagar år 2019 kom Eintracht Frankfurt och AC Milan till slut fram till en deal som innebar att André Silva och Ante Rebic bytte plats med varandra (tvåårslån med köpoption). Ett lyckat byte för samtliga parter, men särskilt för Eintracht med tanke på Silvas framfart.

Annons

André Silva har under pågående säsong stått för sammanlagt 18 mål och fem assist på 21 matcher. Han är en av nyckelspelarna till varför Adi Hütters Eintracht Frankfurt flyger igen. Ser vi till kalenderåret 2021 så leder Eintracht ligatabellen:

*Siffrorna gäller inför helgens omgång.

Även Adi Hütter bör nämnas när vi pratar om Eintrachts framgångar. Under sina år i klubben har han lyft flera spelare vilket har lett till att klubben har varit ”tvungna” att sälja nyckelspelarna allt eftersom. Trots detta har Hütter gång på gång lyckats hitta nya formationer och spelsätt för sitt Eintracht. Denna säsong är ett bra exempel på detta. Efter 12 ligaomgångar låg Eintracht på en tionde plats. Laget hade inte vunnit sedan den andra (!) omgången och mycket talade emot Eintracht. Då agerade Hütter och visade på Fingerspitzengefühl. Han ändrade bland annat formationen från 3-4-1-2 till 3-4-2-1.
Denna formation leder till att laget kan utnyttja sin styrka på ett mer effektivt sätt och spelare såsom Silva, Kostic och Younes får bättre utdelning.

Annons

Vi får se hur länge RB Leipzig och Eintracht Frankfurt får hålla kvar sina två stjärnor. Redan nu pratas det om att Atletico Madrid är intresserade av André Silva inför kommande säsong. Eintracht har dock varit tydliga – minst 30 miljoner €!

Publicerad 2021-02-12 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto