Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Haaland ut och Isak in

2v

Twitter: @Keven_Bader

Dortmund sitter i en väldigt speciell sits och bör de ta vara på. Erling Haaland har en utköpsklausul på 75 miljoner € som aktiveras sommaren 2022. Dessutom har Dortmund en exklusiv köpklausul denna sommar på den stekheta Alexander Isak på 30 miljoner €.

MÅSTE AGERA NU

Trots det stora intresset kring norrmannen har Dortmund varit väldigt tydliga med att de vill behålla Haaland till kommande säsong även om klubben misslyckas kvalificera sig till Champions League. Om jag var rådgivare till Dortmund skulle jag säga att de bör sälja Haaland denna sommar för en högre prislapp än vad utköpsklausulen kommer att ge nästa sommar. Samtidigt skulle jag ge Dortmund rådet att aktivera klausulen på Alexander Isak. Jag kan tänka mig att folk tycker att det vore märkligt om Isak väljer att återvända till klubben där han tidigare ”misslyckades”, men det tycker inte jag. Isak är redo nu,, vilket han inte riktigt var under sin första sejour i BVB. Under de knappa två åren i Real Sociedad har Isak tagit enorma kliv framåt och han skulle nu kunna axla rollen som Dortmunds ”förste anfallare”.

ANNONS

RÄTT VAL?

Är det rätt val för Isak att gå tillbaka till Dortmund? Svår fråga att besvara, men jag menar på att Isak är redo att ta nästa steg i ”klubbhierarkin” och då är Dortmund en bra klubbadress. Jag tänker mig något år i BVB för att sedan hoppa upp till den högsta klubbhyllan. Dortmund kan dock få det svårt att locka till sig Isak om de inte lyckas kvala in sig i Champions League kommande säsong.

De befinner sig i en tuff situation både sportsligt och personalmässigt. Det är fortfarande oklart vem som ska träna laget under den kommande säsongen samt vilka spelare som kommer att vara kvar i truppen. MEN skulle Dortmund bestämma sig för att sälja Haaland i sommar och övertyga Isak om att han kommer få en nyckelroll, så har svensken en spännande plats i en klubb som vill nå långt. Isak känner också både klubben, staden och ligan sedan tidigare vilket skulle kunna underlätta acklimatiseringen.

Det ska understrykas att ett sådant här val sällan kan garantera ett resultat, men byggstenarna finns för en lyckad matchning. Både Dortmund och Isak befinner sig i ett viktigt vägskäl, varför inte kroka arm och tillsammans nå nya höjder!

ANNONS
Publicerad 2021-02-14 kl 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto