Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dags att vakna nu – titlarna står på spel

1d

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

Bayern München kommer precis från en av deras sämsta veckor denna säsong. Förra måndagen lyckades Bayern med nöd och näppe roffa åt sig en poäng efter att ha legat under med 3:1 mot nykomlingen Bielefeld på hemmaplan. I helgen förlorade FCB efter en svag insats mot ett formstarkt Eintracht Frankfurt (2:1). Dessa poängtapp har lett fram till att RB Leipzig endast är två poäng bakom i ligaracet.

TUNGA TAPP

Bayern München har en väldigt stor och stark trupp, men de senaste dagarna har det märkts tydligt att vissa spelare har saknats, framförallt Thomas Müller. Müller testades positivt för corona den 11 februari och han har sedan dess varit i karantän. Hans frånvaro har känts av tydligt. Förutom Müllers poängproduktion (13 mål och 14 assist) ger han en till dimension till spelet med sina löpningar.  

ANNONS

Några som också missar det kommande mötet mot Lazio är Serge Gnabry (rehab), Corentino Tolisso (skada) och Benjamin Pavard (karantän).

DEN SVAGA PUNKTEN

Trots ligaledningen har Bayern München haft en svajig säsong. Det är framförallt försvarsspelet som inte har fungerat lika bra som under fjolårets succésäsong. Den stora svagheten ligger i högerbackspositionen. Pavard, som egentligen är förstahandsvalet, har haft svårt att hålla en jämn nivå. Nyförvärvet, Sarr, som skulle täcka upp för Pavard har verkligen inte levererat och sägs till och med vara på väg ut i sommar. Detta har lett till att Niklas Süle har fått kliva in som HB vilket går bra i vissa fall, MEN ser man till matchen som var i helgen mot Frankfurt så finns det tydliga brister.

ANNONS

COMEBACK

Något som däremot är positivt för Bayern München är att Leon Goretzka är tillbaka efter att ha varit i karantän. Goretzka hoppade in mot Frankfurt senast och lär starta mot Lazio ikväll. Han är en viktig spelare för Bayern på många plan. Han ger laget en stark fysisk närvaro på mittfältet och dessutom är han ett anfallshot vilket laget har saknat de senaste matcherna.

Bayern München är såklart stora favoriter mot Lazio. Om den tyska giganten lyckas hitta tillbaka till formen så har de alla möjligheter att försvara CL-titeln. I nuläget ser jag bara Manchester City som de stora konkurrenterna. City har nu 18 raka segrar och 25 raka utan förlust. Pep Guardiola har alltså lyckats med en oerhört stark bedrift. I dagsläget är det framförallt den defensiva styrkan som har stått för denna framgång. Frågan är dock om Pep lyckas slå sitt ”CL-spöke”. Trots de fina lagen som Pep har haft till förfogande har han inte lyckats plocka någon CL-titel sedan säsongen 10/11 när han vann med Barcelona.

ANNONS

Med tanke på att de möter ett formsvagt Gladbach i Champions League härnäst så tror jag i alla fall att City tar sig vidare till nästa runda. Vi har en intressant CL-vår framför oss, wunderbar!

Publicerad 2021-02-23 kl 09:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto