Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpool mot Chelsea - Klopp VS Tuchel

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (följ för daglig update)

Från Mainz till Premier Leagues finrum. Nu ställs Jürgen Klopp mot sin ”ersättare” Thomas Tuchel. En duell mellan två tränare som har en lång historik ihop.

RESAN

Jürgen Klopps första uppdrag som A-lagstränare var i Mainz. Det blev sammanlagt åtta säsonger för Klopp i klubben innan han sommaren 2008 gick till Dortmund. Samma sommar kom Thomas Tuchel från Augsburgs andralag och tog över Mainz U19-lag. Tuchel visade framfötterna och vann A-Junior Bundesliga redan under sitt första år med U19-laget. Tuchels prestation gick inte obemärkt förbi. Christian Heidel, som är Mainz sportchef, såg Tuchels kvalitéer och gav honom chansen att ta över Mainz A-lag från och med säsongen 09/10. Det var också Heidel som gav Klopp chansen att ta klivet upp som A-lagstränare 2001.

Annons

Under tiden som Tuchel tränade Mainz och Klopp tränade Dortmund hann de båda lagen mötas tio gånger:

När Klopp lämnade Dortmund sommaren 2015 plockade klubben in Tuchel som ersättare. Detta var ingen tacksam uppgift för Tuchel med tanke på Klopps framgång med klubben och hans popularitet.

Under Tuchels BVB-tid ställdes han mot Klopps Liverpool i ett dubbelmöte vilket Klopp gick segrande ifrån.

Tuchels tid i Dortmund blev inte så långvarig. Det blev knappa två år innan parterna skildes åt. TT kunde i alla fall glädja sig åt att avsluta med en titel innan han lämnade klubben sommaren 2017.

Annons

Under Tuchels PSG-tid ställdes han också mot Klopps Liverpool.

Sammanlagt har de ställts 14 gånger mot varandra – Klopp leder den interna tabellen:

  • Klopp: 9 segrar
  • X: 3
  • Tuchel: 2 segrar

LIKHETER OCH OLIKHETER

Det finns flera tydliga paralleller mellan Tuchel och Klopp, men ändå är de väldigt olika. I en intervju med ”die Welt” berättade Christian Heidel om Klopps och Tuchels likheter och olikheter i Mainz:

”Både Jürgen och Thomas kunde övertyga spelare att komma till oss. När spelarna lämnade var de kära i Klopp. De respekterade Tuchel. “

Christian Heidel

Båda ses alltså som övertygande ledare, men citatet understryker Klopps förmåga att fånga spelarnas och fansens hjärta, medan Tuchel är lite mer tillbakadragen och eftertänksam. Det finns också ett klassiskt exempel från BVB-tiden. När Klopp var tränare beställde klubben ofta mat från en italiensk restaurang, men när Tuchel tog över som huvudtränare fick spelarna istället glutenfria nudlar på menyn.

Annons

MATCHEN

Jag njuter extra mycket i dessa tider av att se de tyska tränarnas framfart i olika sammanhang. Under de senaste åren har Klopp tagit Premier League med storm, och nu får vi se om Tuchel lyckas med detsamma. Det kommer bli en laddad match med en Champions League-plats i potten.

Kanske kommer Klopp lyckas bryta sin negativa svit på Anfield – hans Liverpool har inte haft en seger på hemmaplan sedan den 16 december (6 raka utan vinst). Samtidigt lär Tuchel vilja förlänga sin förlustfria svit i Chelsea (nio vinster och tre kryss). Ni hör, kvällens match är något utöver det vanliga!

Publicerad 2021-03-04 09:59
Omröstning
Hur slutar kvällens match?
  • Liverpool vinner
  • Oavgjort
  • Chelsea vinner
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto