Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Formstarkt RB Leipzig tar sig an sargat Liverpool

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Liverpool har haft en historisk formsvacka – sex raka hemmamatcher i Premier League har resulterat i förlust. De har endast plockat 10 poäng på de senaste 12 ligamatcherna och nu ställs de mot ett formstarkt RB Leipzig i CL-returen.

HOPPET

RB Leipzig har nu sex raka segrar i Bundesliga bakom sig och är endast två segrar ifrån ett nytt klubbrekord.

RBL har de senaste veckorna visat på både på styrka och karaktär. Detta såg man bland annat under matchen mot Gladbach då de låg under med 0:2 men vände. Nu har klubben siktet inställt på Liverpool och ett möjligt avancemang i Champions League.

Annons

FORSBERG TILLBAKA

Under förra veckan gjorde Emil Forsberg comeback efter cirka en månads skadefrånvaro. Forsberg har fått 51 minuters speltid i de senaste tre matcherna och dessutom skjutit in sig i målprotokollet i ligamatchen mot Freiburg (0:3).

Forsbergs återkomst är en mycket positiv nyhet för laget då han är en viktig nyckelfigur i deras offensiva spel.

FRÅGETECKNET

I den första matchen mot Liverpool var det tydligt att RB Leipzig inte lyckades fullfölja sina anfall och förvalta sina chanser. Deras icke-existerande närvaro i den sista tredjedelen var påtaglig. Frågan är om RBL kommer att lyckas bättre denna gång i sin jakt på mål? Det kan mycket väl vara så att RB Leipzig nu har fått igång sin målskytt Alexander Sörloth. Den norske anfallaren värvades in i somras i förhoppningen att han åtminstone ska kunna stå för 1/3-del så många mål som Timo Werner stod för förra säsongen (34 mål). Sörloth har som bekant haft det kämpigt, men på de senaste tre matcherna har den 25-årige anfallaren stått för två mål och tre assist. Detta är såklart oerhört efterlängtat i RBL-lägret. Med tanke på Liverpools skadeproblem i det defensiva ledet kanske en Sörloth med ett numera gott självförtroende kan stå för de avgörande målen som behövs för ett avancemang.

Annons

BORTAMÅLSREGELN

Det är lite märkligt att den så kallade bortamålsregeln existerar i detta dubbelmöte som spelas på neutral mark (Budapest). Jag tror att det i slutändan kommer vara just Liverpools ”bortamål” under den första matchen som kommer göra att de avancerar. Jag är medveten om LFC’s historiskt dåliga form och att de stundtals har spelat en förfärlig fotboll, MEN jag kan också se hur Klopp inför detta möte kommer tända till sina spelare och understryka att detta är deras sista hopp denna säsong. En CL-plats genom ligaspelet blir allt svårare nu med tanke på konkurrensen och då finns det endast en väg kvar för laget och det är att försöka vinna CL. Nu tror jag inte att Liverpool kommer vinna Champions League, men vetskapen att de inte har något annat val kommer nog att tagga spelarna.

Annons

Med tanke på RB Leipzigs form och spelarnas självförtroende så lär vi få se en högdramatisk tillställning ikväll. Båda lagen vill verkligen avancera och kommer att ge allt. Vi får se om Nagelsmann slutligen får besegra Klopp – fjärde gången gillt?!

Publicerad 2021-03-10 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto