Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Blir garanterat en tysk Champions League-seger"

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ojojoj vilken fantastisk lottning vi fick bevittna igår.

REPRIS PÅ FJOLÅRETS FINAL

Det är inte länge sedan Bayern München vann med 1:0 mot PSG i CL-finalen. Själva spelarmaterialet skiljer sig inte så mycket åt sedan sist, däremot har Mauricio Pochettino klivit in som ny tränare för PSG. 

Det kommer bli en väldigt intressant tillställning där Bayern München måste ses som favoriter. Med spelmotorn Kimmich, framspelaren Müller och målkungen Lewandowski har jag svårt att se något lag stoppa Bayern München i Champions League. FCB-lägret har varit tydliga med att de vill uppnå något som endast Real Madrid har lyckats med tidigare, nämligen att försvara Champions League-titeln. Vi får se om Kingsley Coman återigen sänker sitt gamla lag.

Annons

Det kom även positiva nyheter för FCB-fansen igår. I och med de aktuella restriktionerna till följd av corona kommer Bayern Munchen inte låta Robert Lewandowski eller David Alaba åka på landslagsuppehåll. Det betyder att dessa två herrar kan vila upp sig på hemmaplan under landslagsuppehållet.

PEPS FÖRBANNELSE

Pep Guardiola har inte nått fram till en semifinalplats i Champions League sedan säsongen 15/16 när han tränade Bayern München. Under City-tiden blev det först en flopp med uttåg i åttondelsfinalen och därefter har det blivit tre raka kvartsfinalförluster. Frågan är nu om Pep har lyckats hitta nyckeln till att bryta förbannelsen. Manchester City är utan tvekan favoriter mot Dortmund, MEN man ska inte underskatta BVB med tanke på deras spetskvalité. I och med Haalands genomslagskraft i Champions League, Sanchos fina form och lagets stundtals balanserade försvarsspel så finns det en chans att Dortmund kan överraska mot storfavoriterna City. En sak kan jag i alla fall garantera er och det är att det kommer bli många mål i denna match. Haaland kommer göra hål på Citys starka försvarsmur och KDBs missiler kommer hitta fram till nätet. Vilket dubbelmöte!

Annons

TUCHELS FÖRLUSTFRIA SVIT FORTSÄTTER

Thomas Tuchel har verkligen fått en drömstart i Chelsea. Med tanke på lagets kvalité är man på sätt och vis inte förvånad över att Chelsea kan leverera på denna nivå, men det är ändå imponerande att Tuchel har lyckats visa upp detta resultat så pass snabbt. Med Porto som nästa motståndare i Champions League har Chelsea en ypperlig chans att avancera till semifinal. Man ska såklart inte underskatta Porto, men Chelsea är trots allt den absolut största favoriten till avancemang.

KLOPPS REVANSCH

Senaste gången som dessa lag ställdes mot varandra var under en händelserik CL-final:

  • Ramos duell mot Salah
  • Karius hjärnsläpp
  • Bales drömmål
Annons

Nu lär vi se ett revanschlystet Liverpool. Real Madrid har precis som Liverpool haft en knackig säsong, flera nyckelspelare skadade och blandat resultat. Men med tanke på att Liverpool kommer få det svårt att ta en CL-plats genom Premier League är en CL-vinst denna säsong den enda vägen till en plats i den kommande säsongen av Champions League.

TYSK FINAL

Det är såklart svårt att sia om vilka som slutligen kommer att ta sig hela vägen fram till finalen, men ur ett tyskt perspektiv ser det väldigt lovande ut. Förutom de två BL-lagen är det sammanlagt fyra tyska tränare kvar i slutspelet:

  • Flick (Bayern München)
  • Terzić (Dortmund
  • Klopp (Liverpool)
  • Tuchel (Chelsea)

Det är låga odds på att vi kommer få se en tysk representant i finalen men också som segrare, wunderbar!

Kvartsfinalerna spelas den 6-7 april och den 13-14 april. Semifinalerna spelas den 27-28 april och den 4-5 maj. Finalen äger rum den 29 maj på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. Vilken vår!     

Annons
Publicerad 2021-03-20 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto