Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter ny käftsmäll – ett sorgligt avslut närmar sig för Haaland och Sancho

Keven Baders Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Almería - Osasuna
Almería
Osasuna
STREAMA IMORGON
Valencia - Mallorca
Valencia
Mallorca
STREAMA IMORGON
Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Barcelona
Las Palmas
STREAMA IMORGON
Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Twitter: @Keven_Bader (för daglig updates)

I lördags hade Dortmund chansen att minska gapet till en CL-plats när de ställdes mot Eintracht Frankfurt. Istället för att ta vara på möjligheten uppträdde BVB-spelarna omotiverat. De spelade dåligt och matchen slutade med en bitter förlust (1–2). Nu pekar allt på att Dortmund inte kommer nå en Champions League-plats via ligaplaceringen.

En spelare som verkligen visade på missnöje i lördags var Marco Reus. Kaptenen blev utbytt i den 80:e minuten och var väldigt tydlig med att han var besviken över att behöva lämna planen när ställningen var 1–1. Detta beteende tyckte inte klubbens styrelse var okej, särskilt inte som kapten. Enligt Bild menar BVB-bossarna att Reus som kapten borde ha eldat på sina medspelares motivation. Istället kom baklängesmålet ett par minuter senare och förlusten var ett faktum för Dortmund.

Annons

SISTA CHANSEN

Då laget har sju ligamatcher kvar på säsongen har Dortmund fortfarande en teoretisk chans att nå en CL-plats i ligaspelet. BVB har dock sju poäng upp till Eintracht, så de måste förlita sig på att Eintracht tappar poäng samtidigt som de går rent resten av säsongen (vilket är väldigt osannolikt). Ser vi till lagens resterande spelschema tycker inte jag att någon av dem har ett tydligt ”lättare” schema. Båda möter lag som fortfarande har något att spela för.

Annons

(Frankfurts spelschema till vänster & Dortmunds till höger)

En annan väg till Champions League-spel kommande säsong är att vinna årets upplaga. Idag ställs Dortmund mot Manchester City i det första av två möten. Såhär på förhand är Manchester City stora favoriter. Jag har i dagsläget väldigt svårt att se hur BVB ska kunna avancera i CL. Det är inget snack om att Dortmund kan vinna mot de flesta lag när de spelar på sin absoluta toppnivå, MEN detta sker alldeles för sällan och deras självförtroende och balans i nuläget bristande.

SORGLIGT AVSLUT

I och med att Dortmund med största sannolikhet kommer missa nästa säsongs Champions League-spel kommer Jadon Sancho och Erling Haaland lämna klubben i sommar. Dortmund vill såklart behålla dem båda två då de har kontrakt till 2023 respektive 2024. En flytt kommer dock vara nästintill omöjlig att stoppa då spelarna vill spela regelbundet i CL samtidigt som klubben har gått back under säsongen och kommer att missa CL-pengarna. Dessutom har det varit väldigt tydligt under de senaste dagarna att Haalands agent, Raiola, har en plan för sin unge norrman som inte inkluderar BVB.

Annons

Dortmund sägs begära minst 100 miljoner € för Sancho och 150 miljoner € för Haaland. Det återstår att se vilken klubb som bestämmer sig för att lägga bud på spelarna och hur stor prislappen slutligen blir. Jag tycker att det är tråkigt att Haaland och Sanchos tid i klubben avslutas på detta sätt. Dortmund tappar sina två fixstjärnor samtidigt som klubben måsta kraftsamla sig för att hitta en ny väg till finrummet. Det ska bli spännande att se vad den nya tränaren Marco Rose hittar på med Dortmund kommande säsong. En sak är i alla fall säker och det är vilket otroligt avtryck både Sancho och Haaland lämnar efter sig i Dortmund.

Haaland:

  • 50 matcher
  • 49 mål
  • 11 assist

Sancho:

  • 130 matcher
  • 46 mål
  • 60 assist

Vi får hoppas för alla inblandade att den avslutande delen av säsongen fullbordas på bästa möjliga sätt innan vägarna skiljs åt. De har ju fortfarande möjlighet att avsluta med en titel (DFB-Pokal).

Annons
Publicerad 2021-04-06 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto