Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Effektiviteten saknades – den fläckfria sviten är bruten

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (följ för daglig update)

Vilken fartfylld tillställning vi bjöds på i ett snöigt München. Det tog endast 149 sekunder innan gästerna från Frankrike tog ledningen. En mardrömsstart för de regerande mästarna.

UDDLÖSA

Bayern München blev, som man kunde förutspå inför matchen, det bollförande laget och PSG lurade på kontringarna. En matchbild som passade Mbappé och Co. som handen i handsken, speciellt när Bayern inte alls var effektiva framför mål.

COMEBACKEN?!

Detta var inte första gången denna säsong som Bayern München låg under med 0:2 på hemmaplan:

Annons

Bayern München – Mainz

0:2 efter 44 minuter
5:2 efter 90 minuter

Bayern München – Bielefeld

0:2 efter 37 minuter
3:3 efter 90 minuter

Bayern München – Dortmund

0:2 efter 9 minuter
4:2 efter 90 minuter

Den stora skillnaden från dessa matcher jämfört med den som vi såg igår är att hemmalaget saknade sin målkung Robert Lewandowski. Det går inte att ersätta en spelare som har gjort 42 mål på 36 matcher (denna säsong), MEN med tanke på gårdagens lägen borde FCB åtminstone fått in ett kvitteringsmål.

NAIVT FÖRSVARSSPEL

Inför gårdagens drabbning sa Hansi Flick att han ville satsa på samma backlinje som höll nollan i matchen innan mot RB Leipzig. Förståeligt på ett sätt, men med tanke på PSG’s anfallsvapen i Mbappé, Neymar och Di Maria borde han nog ha tänkt om. I fjolårets CL-final var Alphonso Davies en stark bidragande faktor till den hållna nollan. Hans fart gav bra uppbackningen både bakåt och framåt, något som är extremt viktigt när man spelar med en så hög backlinje som Bayern München gör. Det är självfallet inte så lätt att bara säga att om Davies hade spelat från start hade Bayern inte släppt in något mål. PSG kunde lika gärna gjort mål på andra sätt.

Annons

En spelare som inte hade det lätt igår och fick bytas ut på grund av en muskelskada var mittbacken Niklas Süle. Han hade stundtals fina brytningar, men hans agerande i PSG’s två första mål var under all kritik. Detta visar också Kickers betyg (1 till 6 där 1 är det bästa):

Hatten av för den 22-årige Kylian Mbappé. Återigen bevisar Mbappé vilken kvalité han besitter.

SVITEN BRUTEN

I och med gårdagens förlust är nu Hansi Flicks fläckfria CL-historik bruten:  

  • 17 matcher
  • 15 segrar
  • 1 kryss
  • 1 förlust
  • 56:14 i målskillnad

Detta var blott Flicks andra hemmaförlust som FCB-tränare (1–2 Bayer Leverkusen 30 november 2019) – 32 raka förlustfria matcher.

RETUREN

Nästa tisdag väntar returen i Paris. En oerhört tuff uppgift för Bayern München som återigen kommer behöva klara sig utan Robert Lewandowski (knäskada) och Serge Gnabry (Covid). Sedan är det oklart om Leon Goretzka kommer bli spelklar efter sin muskelskada som han drog på sig igår. Oavsett vad kommer vi bjudas på en galen match för det är tydligt i FCB-lägret att man inte har gett upp om ett avancemang. Vinnarskallarna Thomas Müller och Joshua Kimmich kommer driva på laget in i det sista.

Annons
Publicerad 2021-04-08 10:02
PSG - Bayern München
Vilket lag avancerar till CL-semifinalen?
  • PSG
  • Bayern München
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto