Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mobilisering - stora förändringar väntar

3v

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

ANNONS

Det rör på sig ordentligt bland klubbarna i Bundesliga. Tränare och sportchefer lämnar och för att gå till konkurrenter. Uppladdningen inför nästa säsong är redan i full fart.

SUCCÉLAGETS STORA TAPP

Eintracht Frankfurt har ångat fram den här säsongen. Laget ligger i detta nu på en fjärdeplats i Bundesliga och har efter de senaste veckornas resultat tagit hårt grepp om CL-platsen.

Två huvudfigurer i denna framgång är tränaren Adi Hütter och sportchefen Fredi Bobic. Just dessa två blev i veckan officiellt klara för nya klubbar kommande säsong.

Tränaren Adi Hütter plockas in i Gladbach efter att deras nuvarande tränare tidigare i år blev klar för Dortmund.

ANNONS

Adi Hütter har skrivit på ett kontrakt till 2024 med Gladbach. Flytten i sig blir den dyraste någonsin för en tränare i Bundesliga – 7,5 miljoner € betalar Gladbach för sin nya tränare. BMG fick dock cirka 5 miljoner € från Dortmund för Marco Rose.

Sportchefen Bobic flyttar till sin familj i Berlin och tar över posten som sportchef i Hertha. Ska bli väldigt intressant att följa Bobic i huvudstaden. Hertha har de senaste åren pumpat in ofantligt mycket pengar i klubben, men inte lyckats lyfta klubben till nya nivåer. I nuläget är de faktiskt närmare nedflyttning än en plats i Europa. Med Bobics färdigheter kan nog Hertha börja bygga långsiktigt för att försöka utmana i toppen av ligan.

ANNONS

Det som ovan nämnda herrar har åstadkommit i Eintracht Frankfurt är historiskt för klubben. Laget ska för första gången spela Champions League. Eintracht har inte slutat bland topp fyra sedan säsongen 92/93.

Eintracht har ännu inte löst några ersättare. Det ryktades tidigare om ”fotbollsgudfadern” Ralf Rangnick, men han ska enligt Bild inte ha kommit överens med Eintracht tidigare i veckan. Tråkigt för klubben då jag tror att Rangnick hade kunnat ta klubben till nya höjder. Nu återstår det att se vem/vilka som kliver in. Detta behöver lösas så snabbt som möjligt då laget måste förberedas inför den stora uppgiften att kunna hantera Champions League och ligafotboll samtidigt. Dessutom lär flera nyckelspelare lämna i sommar:

  • Andre Silva har dragit till sig stort intresse från flera toppklubbar (Manchester United, Dortmund, Barcelona etc.)
  • Luka Jovic återvänder till Real Madrid
ANNONS

Detta betyder att klubben måste värva in spelare på nytt och bygga en stark trupp som klarar av den hårda belastningen.

ETT SMART DRAG

En av Tysklands vassaste sportchefer, Max Eberl, har återigen visat Fingerspitzengefühl nu när han har plockat in Adi Hütter till Gladbach. Hütters offensiva och flexibla spelstil passar perfekt in i Gladbachs nuvarande trupp. Sedan lär Eberl värva någon spelare till under transferfönstret. Det kan hända att Zakaria, som har varit på väg bort från BMG då hans kontrakt går ut 2022, tänker om och förlänger med klubben. Mittfältaren känner Hütter från tiden i Young Boys (Schweiz).

”Adi Hütter var som en far för mig.”

Zakaria

KÄRT ÅTERSEENDE

Friedhelm Funkel har nu återvänt till FC Köln efter att Markus Gisdol slutligen fick sparken. Den 67-årige tränaren som har varit pensionerad sedan januari 2020 är nu tillbaka på tränarbänken. Senast Funkel var i FC Köln försökte han rädda dem från nedflyttning (säsongen 01/02), men misslyckades. Vi får se om han lyckas denna gång. Som hjälp har han äntligen en frisk Sebastian Andersson som med största sannolikhet kommer få en nyckelroll i denna slutspurt. Die Geißböcke har endast gjort 27 ligamål på 28 matcher, endast Schalke (18) och Arminia Bielefeld (22) har gjort färre mål.

ANNONS

Det blir en riktig intressant bottenstrid. Frågan är vilket lag som kommer åka med Schalke ner till 2.Bundesliga och vilket lag som måste kvala sig kvar. Inför säsongen sa jag att Mainz åker ner, men med tanke på Bo Svensson-effekten lär Mainz nog klara sig. Det blir en rysare!

FLERA FRÅGETECKEN

I början av veckan skrev jag om det infekterade läget i Bayern München.

Uttåget ur Champions League gjorde inte precis saken bättre. Det återstår dock att se vad som kommer hända i klubben, för något kommer att ske. Med största sannolikhet lär Flick lämna och då är frågan vem som ska ta hans plats. Julian Nagelsmann, som pekas ut som Bayern Münchens stora favorit, sa i veckan att han inte har haft någon kontakt med klubben (än). Men med tanke på att han är ett FCB-fan och hans familj bor i München är nog en övergång möjlig.

ANNONS

RB Leipzig sägs inte vilja släppa Nagelsmann, men om de ändå bestämmer sig för att göra det måste Bayern betala 15 till 20 miljoner € för honom. RBL ska redan ha en ersättare i åtanke om detta skulle bli verklighet. Enligt uppgifter ska det vara Red Bull Salzburgs tränare Jesse Marsch.

En annan tränare som sägs vara aktuell är Massimiliano Allegri. Italienaren har varit kontraktslös en längre tid och enligt italienska uppgifter ska Rummenigge vara ett fan av den rutinerade tränaren. Jag tror personligen på att de i första hand vill värva en tränare som kan tala tyska, men med tanke på Allegris CV är han såklart en intressant kandidat.  

Säsongen närmar sig sitt slut, men som bekant sover fotbollen aldrig så vi lär få uppleva en händelserik BL-sommar även i år.    

PS: Här nedan kan ni lyssna på det senaste avsnittet av min podcast där jag pratar om:

ANNONS
  • Robert Lewandowskis comeback
  • Joshua Kimmichs tydliga statement
  • Svenskkollen
  • Bayern München och Dortmund uttåg ur Champions League

God lyssning!

Publicerad 2021-04-17 kl 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto