Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsberg till Bayern München - rätt så logiskt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (följ för daglig update)

En extremt händelserik vecka i Tyskland och speciellt för klubben RB Leipzig. Sportchefen Markus Krösche sa upp sig i måndags strax innan det kom ut att tränaren Julian Nagelsmann skulle lämna för Bayern München och idag blev det klart att Red Bull Salzburgs tränare, Jesse Marsch, blir ny huvudtränare till Emil Forsberg. Frågan är dock om Forsberg försvinner från klubben innan Marsch anländer till Leipzig?

Den München-baserade tidningen TZ publicerade tidigare idag en artikel där tidningen bland annat spekulerade om Emil Forsbergs framtid och om en möjlig flytt till Bayern München. En flytt som kanske inte är så tokig när man väl tänker efter. Det ska sägas att det inte finns några som helst underlag för att den här flytten är på gång, men vi kan ju kika på det som vi vet och vad som skulle tala för och emot en sådan transfer. 

Annons

Vi vet att Emil Forsbergs kontrakt går ut sommaren 2022 och att svensken inte vill påbörja kommande säsong i RB Leipzig OM inte han har fått ett förlängt kontrakt. Detta har både Foppa och hans agent varit tydliga med. RB Leipzig har dock inte visat på någon som helst stress med att förlänga trotjänarens kontrakt. Istället har klubben det senaste året värvat flera unga lovande spelare som kan spela på Emil Forsbergs position:

  • Dani Olmo
  • Dominik Szoboszlai
  • Lazar Samardzic

DET SOM TALAR FÖR EN FLYTT TILL BAYERN MÜNCHEN

  • Ålder:
    Emil Forsberg fyller 30 år i oktober, det kan betyda att hans nästa kontrakt kan vara det sista stora kontraktet i en toppklubb.
  • Relationen:
    Trots den omtumlande starten mellan Nagelsmann och Forsberg har svensken nu fått en nyckelposition i RB Leipzig. 
  • Övergångssumman:
    Med tanke på Forsbergs kontraktslängd kan Bayern München lösa en rätt så billig övergång.
  • Truppen:
    Det är inget snack om att konkurrensen är mycket tuffare i Bayern München och att Forsberg med största sannolikhet inte skulle få en given startplats. MEN med tanke på att Bayern de senaste säsongerna har försökt lösa truppstorleken med olika sorters lån (James, Coutinho, Douglas Costa) kan Forsberg vara den perfekta truppspelaren som FCB har sökt efter. Forsberg kan som bekant spela på flera positioner, något som ökar hans attraktionsvärde något enormt plus att han känner till Bundesliga sedan tidigare. 
  • Titlar:
    I Bayern München skulle Forsberg ha chansen att vinna alla stora titlar, något som kan vara svårt att tacka nej till.
Annons

DET SOM TALAR EMOT EN FLYTT TILL BAYERN MÜNCHEN 

  • Speltid:
    I ett Bayern München skulle Forsberg inte vara given i startelvan och kanske endast få några kortare inhopp i vissa matcher. 
  • Miljö:
    Bayern München är känt för sitt extremt hårda arbetsklimat. Frågan är om Forsberg vill hoppa in i den soppan eller om han istället vill testa på något nytt – kanske spela i en annan toppliga? 
  • Talanger:
    FCB vill tillsammans med Nagelsmann bygga en ny era, frågan är då om man vill ”satsa” på en 30-årig spelare samtidigt som man har flera lovande talanger i klubben såsom Jamal Musiala (18 år). 

Som ni ser finns det både ”pros and cons” i detta fall. I nuläget pekar väl det mesta på att en flytt inte blir av, men jag skulle inte helt utesluta det. I och med Nagelsmanns intåg i FCB har chanserna inte blivit mindre för en ny svensk på Säbener Straße.

Annons
Publicerad 2021-04-29 10:56
OMRÖSTNING
Vill du se Forsberg i Bayern München?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto