Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

99 dagar in - Tuchels succéstart i Chelsea

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Presidenter brukar tala om sina ”första 100 dagar” och vad de planerar att åstadkomma för stordåd inom detta tidsspektrum. En person som verkligen ska ha en eloge för sina första 100 dagar är Thomas Tuchel. Tysken har lyckats med att:

  • …leda Chelsea till FA-cupfinal
  • …lyfta Chelsea till den topp fyra placering de befinner sig på just nu
  • …ta Chelsea till en semifinalplats i CL

Imponerande insats med tanke på Chelseas status den 26 januari 2021.

LEGENDENS UTTÅG & TUCHELS ANKOMST

När Tuchel tog över efter Lampard befann sig Chelsea på plats 9 i Premier League. Nu har de tagit grepp om en CL-plats efter:

Annons
  • 23 matcher
  • 15 segrar
  • 6 kryss
  • 2 förluster

Chelsea i Premier League under Lampard (denna säsong):

Chelsea i Premier League under Tuchel:

All respekt till Lampard, men som de flesta märkte så hade han inte en tydlig bild av hur han skulle hantera och leda Chelseas trupp. Just detta har Tuchel. Efter endast en träning lyckades Chelsea plocka en poäng mot Wolves (0:0) och därefter gick de 13 matcher utan förlust innan West Brom bjöd på en ordentlig skräll (5:2).

TUCHELS INFLYTANDE

Det är väldigt lätt att se hur Tuchel vill spela och hur han försöker lyfta såväl den enskilde individen och gruppen i stort. Han är likt sin tyske tränarkollega, Klopp, en väldigt bra människokännare. Flera spelare har hittat formen och visat upp en nivå som man inte har sett från dem sedan länge – bland annat Rüdiger och Christensen. Tuchels arbetssätt har verkligen visat resultat. Laget har ENDAST tio insläppta på 22 matcher.

Annons

Några stats som visar på Tuchels inflytande:

  • 63% – så högt bollinnehav har Chelsea under Tuchel i Premier League. Endast Manchester City har högre (65%). Lampards Chelsea hade 54%.
  • Rüdiger har höjt sig drastiskt – från 67% vunna dueller till 92%
  • Då Chelsea försvarar högre och aggressivare är det inget lag i Premier League som vinner mer boll på ”Gegenpressing” – 5,29 i snitt per match. Tidigare var det 3,68 i snitt.

Sammanlagt har 24 spelare fått speltid under Tuchel i Chelsea. Här ser vi de 15 spelarna som har fått mest speltid under tysken:

Det återstår att se om Tuchel firar sin 100:e dag som CFC-tränare imorgon med en CL-biljett i bagaget. Oavsett vad kvällens resultat blir bör klubben och fansen vara nöjda över Tuchels intåg. Med hans tydliga vägledning och lagets potential ser framtiden ljus ut för Londonklubben.

Annons
Publicerad 2021-05-05 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto