Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slutet på en (kort) era - nu börjar nystarten

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader (följ för daglig update)

Nu är det officiellt – Bayern München är för 30:e gången Bundesliga-mästare. Detta är också slutet på en kort MEN framgångsrik Flick-era.



SKAKIG SÄSONG

Trots den fina framgång som Flick har haft med Bayern München har årets säsong varit skakig. Siffrorna talar sitt tydliga språk – Bayern München har släppt in 40+ mål i ligan vilket de inte har gjort sedan säsongen 10/11 då klubben slutade på en tredjeplats. En av faktorerna till att de regerande mästarna trots allt lyfter ligapokalen denna säsong är att en viss Robert Lewandowski har stått för en makalös insats. Hade Lewy inte gjort sina 39 (!!) mål på 27 ligamatcher hade Bayern München inte varit där de är idag. De hade till exempel förlorat den galna tillställningen mot Dortmund (4:2, Lewy med hattrick) och mot Hertha (4:3, Lewy fyra mål). Det är självfallet omöjligt att sia om hur matcherna hade artat sig om Lewandowski inte hade varit närvarande, men om Champions League-matcherna mot PSG under våren visade något så är det att Bayern München är väldigt beroende av skyttekungen Lewy.

Annons

AVSKEDSTURNÉ

För två veckor sedan blev det bekräftat att Hansi Flick kommer lämna sin post som huvudtränare för Bayern München. Konflikten mellan honom och sportchefen Brazzo blev för stor och gick helt enkelt inte att lösa. Bittert och tungt för klubben, då många nog hoppades på en lång och framgångsrik era med Flick. Eran blev inte lång men framgångsrik blev den minst sagt. Under hösten 2018 var det nog inte många som trodde att Bayern München skulle lyfta ligatiteln, cuptiteln och Champions League-pokalen efter att laget förlorade med 5:1 mot Eintracht Frankfurt.

Annons

Det var slutet för Niko Kovac tid i klubben och början på Flicks framgångsmarsch:

  • 84 matcher
  • 69 vinster
  • 7 kryss
  • 8 förluster
  • 253:87 i målskillnad
  • 7 titlar
    *Champions League
    *Bundesliga x2
    *DFB-Pokal
    *UEFA Supercup
    *VM för klubblag
    *Tyska supercupen

Det är inte bara Flick som tackar för sig efter denna säsong, utan det är även tre kultspelare som säger farväl:

  • David Alaba – i klubben sedan 2008 (428 A-lagsmatcher)
  • Jerome Boateng – i klubben sedan 2011 (360 A-lagsmatcher)
  • Javi Martinez – i klubben sedan 2012 (266 A-lagsmatcher)

En profilstark och omtyckt trio. I och med deras flytt är det endast två stycken ”dubbla trippelvinnare” kvar i den nuvarande truppen – Manuel Neuer och Thomas Müller. (Säsongen 12/13 vann Bayern München, precis som i fjol, trippeln. Då var det med klubbikonen Jupp Heynckes. )

Som bekant är det endast ligatiteln som Bayern München kan fira denna säsong, men en betydelsefull sådan. Nummer 30, en milstolpe som ger den där extra stjärnan på matchtröjan till kommande säsong. Den jämna siffran 30 kan också ses som ett symboliskt tecken för den nystart som väntar runt hörnet. I och med kultspelarnas och Flicks avsked börjar nu en ny era med Julian Nagelsmann. En era som på förhand ser väldigt lovande ut, MEN jag kan lova er, det kommer fortsätta storma och skapas rubriker hos FC Hollywood. Så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av showen.

Annons
Publicerad 2021-05-08 17:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto