Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svar på tal efter kritikstormen

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Jag har precis som många andra inte varit nådig gentemot Jochim Löws tillvägagångssätt de senaste åren. Jag tvivlade starkt men lyfter nu på hatten. Rätt ska vara rätt och jag måste nu berömma Löws insats igår med Die Mannschaft. Man ska dock inte dra förhastade slutsatser. Tyskland gjorde en riktig bra match mot regerande EM-mästaren Portugal, men prestationen i sig garanterar ingen titel. Nu är det viktigt att de fortsätter på den inslagna vägen och visar ett värdigt ansikte på den mest framgångsrika fotbollsnationen i Europa. 

UTROPSTECKNET

Äntligen fick man se ett Tyskland som ville vinna varje boll och duell. Det fanns en sådan passion, intensitet och aggressivitet i deras spel. Ständigt skulle bolla transporteras framåt och ta hål på motståndaren. En som verkligen glänste och visade framfötterna var Robin Gosens. Under sin korta landslagstid har hans insatser varit svajiga, men igår fick vi se den Gosens som till vardags levererar i Atalanta. 

ANNONS

Det var också härligt att se Kai Havertz ständigt vara på hugget i straffområdet. Det är precis där han ska vara när tyskarna pumpar in bollarna. Med hans 3-1 mål blev han den yngsta tyska målskytten i EM-sammanhang någonsin (22 år och 8 dagar). 

ANNONS

GUBBARNA VISADE VÄGEN

Toni Kroos och Thomas Müller nådde egna milstolpar igår. Båda två spelade sin 104:e landskamp för Tyskland och gick därmed om legendaren Franz ”Der Kaiser” Beckenbauer. Det har dock en lång väg kvar tills de når Lothar Matthäus 150 landskamper. 

 • Matthäus 150 landskamper
 • Klose 137
 • Podolski 130
 • Schweinsteiger 121
 • Lahm 113
 • Klinsmann 108
 • Kohler 105
 • Mertesacker 104
 • Müller 104
 • Kroos 104
 • Franz “der Kaiser” Beckenbauer 103
 • Neuer 102
 • Häßler 101
 • Ballack 98

Samtliga inblandade ska vara glada över gårdagens insats, men det innebär inte att de nu ska vara nöjda och klappa varandra på ryggarna. Nu måste de öka och skruva på spelet så att färre misstag görs så att de slutligen kan stå som Europamästare den 12 juli. Som tysk är man inte tillfreds med en seger – firandet ska vänta tills man lyfter pokalen!

ANNONS
Publicerad 2021-06-20 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto