Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Malmö FF:s nya försvarsgeneral

3v

Twitter: @Keven_Bader

Mycket BL-export just nu. Tidigare i veckan bekräftade Dortmund och Manchester United att Jadon Sancho kommer gå till den engelska storklubben. Nu har Malmö FF värvat den rutinerade försvararen Niklas Moisander som så sent som i maj spelade i den klassiska klubben Werder Bremen.

ANNONS

LEDARE

Sommaren 2016 värvade Werder Bremen den finska försvararen Moisander från Sampdoria. Ett par kritiska röster hördes kring nyförvärvets längd (1,83). Bremen hade nämligen en historik av att ha långa mittbackar:

  • Naldo 1,98 meter
  • Mertesacker 1,98 meter
  • Vestergaard 1,99 meter

Moisanders svar på kritiken var att han kompenserar för sin längd med sitt spelsinne. En av Moisanders spetskvalitéer är just hans spelsinne som hjälper honom vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. En annan kvalité han besitter är hans ledaregenskaper. Detta låg till grund för att han blev kapten i Werder Bremen. Moisander var tydlig med att han är en ledare redan från start:

STABILITET

Under fjolårssäsongen blev det som bekant mindre speltid för Moisander på grund av hög konkurrens i Bremens trupp. Men när han behövdes klev han fram, såsom i cupspelet. Moisander spelade samtliga minuter och laget tog sig hela vägen till semifinal. Under ordinarie tid släppte Bremen inte in något mål under cupspelet. De två mål som klubben släppte in kom på övertid mot RB Leipzig i semifinalen. Matchen slutade 2:1 till RBL efter att Emil Forsberg stod för det matchavgörande målet i den 120:e minuten.

ANNONS

Jag tycker att MFF ska vara väldigt nöjda med att ha värvat en sådan rutinerad och bra försvarare på fri transfer. Ja, han fyller 36 år i september, men jag är säker på att han håller nivån ett par år till.

ANNONS
Publicerad 2021-07-03 kl 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto