Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sprudlande premiär – Haaland omgångens spelare

8v

Twitter: @Keven_Bader

Vi bjöds på en fartfylld premiärhelg i Bundesliga:

Borussia Mönchengladbach – Bayern München (1:1)

”Gladbach blev rånade”

I öppningsmatchen mellan Gladbach och Bayern München fick vi se två klara situationer där hemmalaget borde ha fått med sig åtminstone en straff. Så blev inte fallet. Bayern München får vara glada över att domaren inte pekade på straffpunkten. Att matchen slutade 1:1 är ett under. Förutom straffsituationer hade Gladbach flera bra chanser. För Bayern Münchens del stod en viss schweizare i vägen. Målvakten Sommer bjöd på ett par monsterräddningar.  

Matchens lirare: Yann Sommer

ANNONS

Matchens förlorare: Dayot Upamecano

Wolfsburg – Bochum (1:0)

”Målkungens revansch”

Mark van Bommel fick bra start med sitt Wolfsburg i ligaspelet. Matchen hade knappt hunnit börja innan Bochums Robert Tesche drog på sig ett rött kort för hands på mållinjen och Wolfsburg fick straff. Weghorst lyckades dock inte förvalta straffen på något bra vis och 0:0 stod sig ett tag till. I stället tog den nederländska målkungen revansch i den 22:e minuten när han sköt in matchens enda mål.

Matchens lirare: Wout Weghorst

Matchens förlorare: Robert Tesche

Union Berlin – Bayer Leverkusen (1:1)

”Rättvist resultat”

ANNONS

Union Berlins rekordvärvning från Liverpool, Taiwo Awaniyi, visade verkligen att han har krut i dojjan. Det tog endast sju minuter för hemmalaget att ta ledningen mot ett skadedrabbat Leverkusen. Ledningen höll dock inte i sig så länge. Supertalangen Florian Wirtz var inte med pga. skada, rutinerade Karim Bellarabi likaså och Leon Bailey såld till Aston Villa. Istället steppade fransmannen Moussa Diaby fram. Diaby svepte genom Unions försvar och placerade snyggt in kvitteringsmålet. Under hela matchen var just Diaby i mittpunkten när Leverkusen stormade fram.

Detta var Union Berlins 17:e raka ligamatch på hemmaplan utan förlust (8 vinster, 9 kryss) – endast Eintracht Frankfurt och Bayern München har en längre positiv ”hemmaserie”).

Matchens lirare: Moussa Diaby

Matchens förlorare: Christopher Trimmel

ANNONS

Stuttgart – Greuther Fürth (5:1)

”Drömstarten för die jungen wilden”

Det mållösa resultatet höll i sig ett tag, men efter 30 minuter lyckades hemmalaget VFB ta sig igenom nykomlingens Fürths försvar. Stuttgart höll inte igen och straffade Fürth ordentligt för deras slarviga försvarsspel. En spelare som stod ut lite extra var Borna Sosa. Stuttgarts vänsterspringare stod för tre av fem assist för VFB’s del. 

Matchens lirare: Borna Sosa

Matchens förlorare: Maximilian Bauer

Augsburg – Hoffenheim (0:4)

”Välförtjänt seger”

Augsburg visade återigen upp sitt tajta och aggressiva försvarsspel, men denna gång höll det endast i 37 minuter innan Hoffenheim nätade. Det tog lång tid innan Hoffenheim utökade sin ledning, men i den 79:e minuten slog gästerna till igen och det blev också starten på en ”ketchup-effekt”. Mål tre och fyra kom tätt inpå.

Matchens lirare: Andrej Kramaric (3 assist)

ANNONS

Matchens förlorare: Robert Gumny

 Dortmund – Eintracht Frankfurt (5:2)

”Haalands show”

Ny säsong och mycket är sig likt. Erling Haaland bjöd på en fantastisk prestation mot Eintracht när hans BVB vann med 5:2. Norrmannen stod för två mål och 3 assist. Sammanlagt har Haaland nu gjort 62 mål, 18 assist på 61 matcher i Dortmund…

En annan spelare som visade framfötterna var BVB-kaptenen Marco Reus som gjorde sitt 100:e ligamål för Dortmund.

ANNONS

Värt att nämna är att Eintrachts nyförvärv, Hauge, hoppade in och nätade för sin nya klubb.

Matchens lirare: Erling Haaland

Matchens förlorare: Oliver Glasner (Eintracht Frankfurts nya tränare)

Arminia Bielefeld – Freiburg (0:0)

“Intensiv match”

Omgångens enda match som slutade mållös. Ett rättvist resultat där Freiburg var närmast att näta, men Bielefelds målvakt, Ortega Moreno, stod i vägen. Joakim Nilsson startade matchen och spelade i 77 minuter innan han blev utbytt mot van der Hoorn.

Matchens lirare: Ortega Moreno

Matchens förlorare: –

Mainz – RB Leipzig (1:0)

”Omgångens superskräll”

I fjol stod Mainz tränare, Bo Svensson, för en historisk vändning när han tog över Mainz och säkrade ett nytt kontrakt. Denna säsong öppnas upp på liknande sätt. Inför mötet mot RB Leipzig sattes 11 spelare i karantän. Dessutom fick Svensson fylla sin bänk med flera Mainz II-spelare och fyra debutanter i startelvan. Trots detta lyckades Mainz vinna mot toppkandidaterna RB Leipzig med 1:0.

ANNONS

Matchens lirare: Bo Svensson

Matchens förlorare: Jesse Marsch (RB Leipzigs nya tränare)

FC Köln – Hertha Berlin (3:1)

”Vändningen”

Det började på bästa möjliga sätt för bortalaget. Nyförvärvet Stefan Jovetic nätade i sin ligadebut för Hertha. Därmed har han gjort mål i samtliga toppligor:

Detta mål skulle dock inte räcka hela vägen fram till poäng. FC Köln, med Andersson på bänken, lyckades vända och vinna med 3:1. Sebastian Andersson hoppade in sista kvarten.

Matchens lirare: Florian Kainz

Matchens förlorare: Peter Pekarik

Omgångens elva enligt Kicker:

ANNONS

Publicerad 2021-08-16 kl 10:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto