Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Det var egentligen ingen fotbollsmatch”

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Hansi Flicks era som förbundskapten började med en annorlunda 2:0 seger mot Lichtenstein. Joshua Kimmich som fick äran att bära bindeln i Manuel Neuer och Thomas Müllers frånvaro sa så här om matchen:

”Det är svårt att bedöma denna match. Det var egentligen ingen fotbollsmatch.”

Joshua Kimmich



Jag håller med Kimmich till stor del. Vi fick se ett Lichtenstein som stod i eget straffområde i 90 minuter och rensade bort bollen så långt det gick. Det var som en levande mur. Så visst var det en väldigt knepig match att ta sig an, men samtidigt tycker jag och många med mig att Tyskland borde kunna lösa upp sådana här knutar på ett bättre sätt. Det är tydligt att laget saknar självförtroende vilket Flick också nämnde efter matchen:

Annons

”Man märker att laget saknar självförtroende när det kommer till att skjuta mål.”

Hansi Flick

Efter flera års ökenvandring måste Hansi Flick se till att det sker en avsevärd förbättring i det tyska landslaget vad det gäller flera olika aspekter, men särskilt målskyttet. Ser vi till antal målskyttar och hur många mål dessa har gjort under de senaste åren kan vi konstatera att Tyskland saknar en riktig måltjuv.

Tyskland har gjort 25 mål på de senaste 16 matcherna:

  • Werner 5
  • Havertz 4
  • Goretzka 3
  • Gündogan 3
  • Waldschmidt 2
  • Sané 2
  • Gnabry 2
  • Ginter 1
  • Draxler 1
  • Neuhaus 1
  • Gosens 1

Å ena sidan kan det ses som en styrka att Tyskland har flera spelare i målprotokollet. Men det har visat sig gång på gång att detta inte är fallet när det gäller dem. I matchen mot Lichtenstein saknade Tyskland någon som hotade motståndarförsvaret i boxen. Samma problematik har vi sett tidigare till exempel mot Nordmakedonien eller mot Ungern tidigare i år.

Annons

Vilka skulle kunna fylla denna lucka?

Flick nämnde tidigare i veckan att Kai Havertz kan agera som 9a. En position som han behärskar, men han är inte en naturlig målskytt.

Timo Wener har alltid varit en favorit hos Flick. När han tränade FC Bayern München försökte han värva den tyske anfallaren till München, men han fick ingen uppbackning av klubbledningen. Werner har sedan succésäsongen med RB Leipzig 19/20 haft det jobbigt i Chelsea. I Londonklubben har han gjort 12 mål och 15 assist på 55 matcher. Inte helt värdelösa siffror, men problemet är att Werner har missat många (väldigt många) lägen. Det är inget tvivel om att Werner är en duktig fotbollsspelare, men jag är inte säker på att han är DEN anfallare som Tyskland eftersöker.

Ett intressant framtidsnamn är Karim Adeyemi. Jag nämnde den 19-årige anfallaren tidigare i veckan. Han är en av Flicks debutanter i A-landslaget och har gjort ett starkt avtryck i klubblaget Red Bull Salzburg (17 mål och 16 assist på 59 matcher).

Annons

En annan lirare som det har pratats mycket om är Youssoufa Moukoko. Dortmunds 16-årige anfallsjuvel har gjort 141 mål på 88 matcher för BVB’s ungdomslag. I A-laget har det hittills blivit tre mål och en assist på tjugo matcher. Det är fortfarande väldigt tidigt att sia om hans karriär, men den potential som han har visat upp ger hopp om att han kanske kan vara anfallaren Die Mannschaft behöver. I veckan fick han göra sin U21-landslagsdebut och firade det med att göra två mål. Därmed har han ännu en gång slagit ett rekord:

  • Yngsta spelaren att debutera i Bundesliga
  • Yngsta målskytten i Bundesliga
  • Yngsta UEFA Youth League-spelaren
  • Yngsta spelaren i Champions League
  • Yngsta spelaren att debutera Tysklands U21-landslag
  • Yngsta målskytten i Tysklands U21-landslag

Målskyttsfrågan blir som sagt en av de största knutarna för Flick att lösa. Men precis som förbundskaptenen sa efter torsdagens debut – detta är en process. Vi kommer få se en del rotation och ändringar under höstens spel, men jag förlitar mig fullt ut på Flicks förmåga och beslutsfattande. Jag tycker också att han tar emot veckans kritik på ett bra sätt och omfamnar den, något som Löw inte gjorde, i alla fall inte på slutet. Flick har en hälsosam blick på problematiken och en tydlig plan för hur han vill lösa de problem som finns. Låt oss ge honom tid att verkställa sin plan och utvärdera honom mer efter årets VM-kvalmatcher.

Annons

Imorgon söndag väntar en ny VM-kvalmatch. Då står gruppledarna Armenien för motståndet.

Vi lär nog få se en del ändringar i Tyskland. Hade personligen velat se följande startelva:

Neuer (tillbaka efter skadan, enligt Bild)

Baku – Süle – Rüdiger – Raum

Kimmich – Goretzka

Gnabry – Reus – Musiala

Havertz

Publicerad 2021-09-04 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto