Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sista chansen med Haaland

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Att Erling Haaland kommer lämna Dortmund efter säsongen står skrivet i stjärnorna. Haalands utköpsklausul på cirka 75 miljoner euro aktiveras nästa sommar. Detta är ett ”reapris” för storklubbarna med tanke på vad den norske maskinen har producerat de senaste säsongerna:

Red Bull Salzburg

  • 27 matcher
  • 29 mål
  • 6 assist

Dortmund

  • 65 matcher
  • 65(!) mål
  • 19 assist

Man ska heller inte glömma bort att Haaland är född 2000….

Annons

Dortmund har gjort det till sin grej att vara den storklubb i Europa som ger unga spelare mest speltid för att sedan sälja superlöftena för en fin vinst, såsom de har gjort med både Dembele och Sancho. Nu sitter BVB på en stor skattkista:

  • Moukoko 16 år
  • Bellingham 18 år
  • Reyna 18 år
  • Haaland 21 år

VINNARINSTINKT

I lördag bjöds vi på en otrolig tillställning när Bayer Leverkusen tog emot Dortmund. Det var ett galet målkalas (3:4), men mest anmärkningsvärt var hur BVB kom tillbaka tre gånger om och slutligen lyckades vända och vinna matchen.

Den 18-årige Jude Bellingham sa efter matchen att lagets insats visade på en stark mental styrka, vilket de enligt honom saknade förra säsongen. Lyckas nye tränaren Marco Rose ingjuta denna vinnarinstinkt i laget och kombinera det med att få ut det bästa av varje spelare kan jag se Dortmund gå långt under denna CL-säsong. De har kvalitén och rutinen i de äldre spelarna (Reus, Hummels, Witsel) plus hungern och potentialen i de yngre (Reyna, Bellingham, Moukoko, Haaland).

Annons

Roses största orosmoln är försvarsspelet. Förvaret har under de senaste åren uppträtt som en schweizerost på grund av bristfällig taktiskt kunnande och en hög skadebenägenhet. Kvalitén finns dock egentligen där med spelare som Mats Hummels och Manuel Akanjil.

Får Rose chansen att leda detta Dortmund med Haaland i spetsen utan några större bakslag (skador) tror jag att vi kommer få se Dortmund nå höjder som klubben inte har nått på flera år. BVB måste ta vara på sin sista chans med Haaland. Dortmund är självfallet inte favoriter att vinna Champions League, men i slutändan går faktiskt fotboll ut på att göra flest mål och det vet Haaland hur man gör.

Annons
Publicerad 2021-09-15 17:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto