Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De är ostoppbara när de hittar rätt

3v

Twitter: @Keven_Bader

I tisdags fick vi se Bayern München demolera Barcelona på Camp Nou. Trots att detta förmodligen är den svagaste upplagan av Barca under hela 2000-talet, så avfärdade de enkelt den spanska jätten.

POÄNGPRODUKTIONEN

Ingen har nog missat Robert Lewandowskis sanslösa målform – han har inte gått mållös från någon FCB-match sedan februari. I tisdags gjorde han två mål mot Barcelona och han har nu åstadkommit hela 29 mål på de senaste 18 tävlingsmatcherna för Bayern München.

Lewandowski är utan tvekan Bayern Münchens farligaste hot framåt. Den stora oron i det bayerska lägret är om Lewy skulle skada sig för en längre period. Vi såg hur det gick i våras när han missade ett par matcher. Laget är starkt, men utan Lewy saknas den där absoluta spetsen framåt. Bayern München kan som tur är glädja sig åt att Lewy sällan är skadad och att han enligt sig själv är i sin livs form. Till SportBild sa han i veckan att han definitivt planerar att spela minst fyra år till på den absoluta högsta nivån och därefter får man se vad som händer. Med tanke på hans professionalism när det gäller träning, kost och sömn tror jag att Lewy utan tvekan kan spela tills han är 40.

ANNONS

En annan lirare man inte ska glömma bort att hylla när man pratar om Bayern Münchens poängproduktion är Thomas Müller. Den nyss fyllde 32-åringen har en förmåga att sätta sina lagkamrater i rätt lägen och även själv placera sig där det händer. I veckan gjorde han sitt sjunde mål mot Barcelona, så många mål har ingen annan gjort mot Barca i Champions League/European Cup-sammanhang tidigare.

ANNONS

SPARKAPITAL

Förutom den givna kvalitén som Bayern München besitter finns det fortfarande mycket sparkapital kvar. 18-årige Jamal Musiala visar gång på gång att han hör hemma på den stora scenen. Så sent som i tisdags fick vi återigen se prov på hans kvalité och fina potential.

En spelare som har haft ett tufft år är Leroy Sané. Efter korsbandsskadan i Manchester City och därefter flytten till Bayern München har Sané fått utstå en hel del kritik. Han har nämligen inte levt upp till uppsatta förväntningar. Alla är fullt medvetna om den potential som Sané besitter, men vi har sällan fått se den ute på planen. Under hans debutsäsong i FCB glimrade han enbart till ett par gånger och i EM-slutspelet med Tyskland såg han allmänt loj ut. Nu är det dock möjligt att en vändning har kommit. Under den senaste landslagssamlingen med nye förbundskaptenen Hansi Flick bjöd Sané på ett leende och spel ute på planen som vi inte har sett på länge. Han stod dessutom för en fin poängproduktion, något som han också tog med sig tillbaka till München. Det återstår att se om Sané slutligen har hittat rätt, men den inslagna vägen ser lovande ut.

ANNONS

I försvaret har Dayot Upamecano en hel del press på sig. Hans tid i Bayern München har börjat svajigt. Lyckas han hitta en hög lägsta nivå och leverera på det sätt som han gjorde senaste mot Barcelona (plockade bort Depay helt och hållet) har Bayern en enorm tillgång flera år framöver.

RADARPARET SÄKRAT

För ett par veckor sedan förlängde Joshua Kimmich sitt kontrakt med Bayern München till 2025. I torsdags blev det officiellt att hans mittfältskollega Leon Goretzka förlänger med klubben till 2026. Två vitala pusselbitar är alltså nu på plats för Bayern.

ANNONS

Den ständiga hungern, drivkraften att utmana om samtliga titlar och den familjära omgivningen var några anledningar till att Goretzka förlängde sitt kontrakt med klubben. Detta berättade Goretzka under den presskonferens som hölls efter kontraktsförlängningen. Han nämnde också sin starka relation med lagkamraten Kimmich både på och utanför planen som en ytterligare anledning.

MASKIN

När alla spelare är tillgängliga i Bayern München har jag svårt att se ett starkare eller bättre lag. Det finns självfallet spelartrupper med mer spets såsom PSG och Manchester City, men Bayern har ett betydligt starkare lagbygge. Alla bitar finns där med Lewy i spetsen, Müller som pådrivare, Kimmich och Goretzka som motorer i mittfältet och Neuer som stabilisator. Det är inte alltid den vackraste fotbollen de bjuder på, men de lyckas oftast göra det som behövs. Det vill säga att mala ner motståndaren och vinna. Det ska bli väldigt intressant att följa Julian Nagelsmann inverkan på laget. Hittills har han varit smart med att låta saker ta sin tid, men under säsongens gång kommer vi få se allt fler ”Nagelsmann”-ändringar i FCB-bygget. Han är en perfektionist som ständigt letar efter förbättringsmöjligheter och dessutom en väldigt bra människokännare enligt spelarna.

ANNONS

I tisdags skrev jag om säsongens ”Dark Horse” i Champions League: Dortmund med Erling Haaland i spetsen. Detta Bayern München är motsatsen till det, de ÄR de klara favoriterna till att vinna Champions League.

Värt att hålla koll på…

…ett svenskmöte. Sebastian Anderssons Köln ställs mot Emil Forsbergs pressade RB Leipzig. De senaste matcherna har RBL förlorat med 4:1 mot Bayern och 6:3 mot Manchester City. I ligan har RBL endast inkasserat tre poäng på fyra matcher. Nu måste dem nya tränaren Jesse Marsch vinna med RBL-bygget.

ANNONS

…Lewandowski. Han har gjort mål i 12 raka hemmamatcher i ligan. Ingen BL-spelare har lyckats göra det i 13. Idag ställs FCB mot nykomlingen Bochum.

…Haalands galna måljakt. Norrmannen har gjort 66 (!) mål på 66 tävlingsmatcher för Dortmund.

….mötet mellan Oliver Glasners Eintracht Frankfurt och hans gamla klubb Wolfsburg. Kan Glasner sätta stopp för Mark van Bommels manskap? Wolfsburg är just nu obesegrade i ligan och har endast släppt in 1 mål på fyra matcher.

PS: Lyssna gärna på det senaste avsnittet av ”Stammplatz” där vi bland annat pratar om:

  • Mario Götzes framfart
  • Tyska lagens insats i Europaspelen
  • Bellinghams briljans
  • Nordderby

plus mycket mer.

Publicerad 2021-09-18 kl 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto