Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Överlägsen vinnare - idag krönas världens bästa anfallare

3v

Twitter: @Keven_Bader

Klockan 14:00 idag börjar ceremonin då Robert Lewandowski kommer att få ta emot guldskon. Detta är ett pris som delas ut till den spelare som har gjort flest mål under en ligasäsong.

*Poängen räknas fram genom att ta antal mål gånger ”ligafaktorn”. Ligafaktorn symboliserar svårighetsgraden i att göra mål i respektive liga. Ligafaktorn för topp fem ligorna är 2. Lägre rankade ligor, såsom Eredivisie (Nederländerna) och Süper Lig (Turkiet) har ligafaktor 1,5.

ANNONS

NÄSTAN 50 ÅRS VÄNTAN

Guldskon har bara delats ut två gånger tidigare till en spelare i Bundesliga och båda gångerna var till Gerd ”der Bomber” Müller. Första gången Müller tog emot priset var säsongen 69/70 efter sina 38 ligamål. Därefter tog han även emot priset säsongen 71/72 när han gjorde 40 ligamål.

Müller var den första spelaren någonsin att ta emot priset två gånger, men idag har flera stora profiler lyckats med denna bedrift:

Nu ska Lewandowski, som symboliskt nog slog Müllers rekord i våras, ta emot detta prestigefyllda pris.

JAKTEN HAR REDAN BÖRJAT

Med tanke på vilket målstim Lewy är inne i just nu skulle det inte förvåna mig om han lyckas med att försvara sin ”titel”. På de inledande fem ligamatcherna har Lewandowski gjort sju mål. Hans sjunde mål i lördags innebar också att han nu har gjort mål i 13 raka hemmatcher i Bundesliga, vilket ingen tidigare har lyckats med.

ANNONS

Lewys stora utmanare denna säsong lär utan tvekan vara Erling Haaland. Norrmannen vill ta upp jakten på nytt efter fjolårets ”misslyckande” (27 ligamål på 28 matcher) och han har hittills gjort lika många mål som Lewy denna ligasäsong.

”Roboten” Haaland har nu gjort 68 (!) mål på 67 tävlingsmatcher för Dortmund. Galna siffror! Jag tror att Haalands framfart pushar Lewandowski och vice versa. De lever i en form av symbios där båda hela tiden måste vara på tårna och prestera på topp. Detta är ett sant nöje för den breda fotbollspubliken att bevittna och i synnerhet Bundesliga-fansen.

ANNONS
Publicerad 2021-09-21 kl 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto