Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens flopplag - klubbens sista chans

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

För två år sedan stod huvudstadsklubben Hertha Berlin för ett rekordtransferfönster. Målet var att kvalificera sig till europaspel och etablera sig i toppen av Bundesliga. Ett mål som i dagsläget är långt ifrån uppnått. Med investeraren Lars Windhorst hoppades Hertha Berlin på att bli ”Big City Club”, men detta har inte varit möjligt efter flera dåliga beslut och laget har fallit allt djupare. Nu står klubben inför en degradering om inget drastiskt händer.

Herthas Sportchef, Fredi Bobic, har nu förbrukat sin sista livlina för att försöka säkra ett nytt kontrakt. Han har sparkat tränaren Tayfun Korkut som han anställda för blotta fyra månader sedan och tagit in demontränaren Felix Magath.

Annons

ÖVERRASKNING DELUXE

Hela fotbollstyskland är fortfarande i chock efter att Felix Magath har återvänt till en tränarbänk i Bundesliga. Den nu 68-årige Magath var senast huvudtränare för en BL-klubb hösten 2012 (Wolfsburg). Därefter har han varit tränare för den kinesiska klubben SD Luneng (2017). Sedan dess har han agerat som någon form av ”Global Sports Director” för 3.Liga-klubben Würzburger Kickers och den österrikiska klubben Admira Wacker.

STARKA PAPPER

Felix Magath är en av Tysklands mest beryktade tränare. Han har inte flest titlar i bagaget, men han har åstadkommit några saker som andra aldrig har gjort, såsom att vinna dubbeln med Bayern München två år i rad (ligan och cupen) samt lett Wolfsburg till sin första och enda ligatitel någonsin (säsongen 08/09).

Det som Magath framförallt är känd för är hans hårda tillvägagångssätt. Han visar ingen nåd och värdesätter disciplin mycket högt. Det finns en uppsjö av galna historier när det kommer till Magaths tränarstil – ett exempel är när Magath tränade Fulham:

Annons

Magath har redan infört striktare och hårdare straff i Hertha. Förut fick spelarna betala 50€ för varje minut som man kom sent till träningen – nu måste spelarna betala 500 (!) € för varje minut som de är sena!

INGET LAG

Ser vi till Hertha Berlins resterande spelschema denna säsong är det inga lätta matcher som väntar.

Men för att kunna plocka några som helst poäng måste Magath göra denna trupp av individer till ett lag. Sportchefen Bobic sa så sent som förra veckan att Herthas spelartrupp inte är ett lag. De senaste åren har klubben försökt forma spelartruppen till en enhet, men flera tränare har misslyckats med den uppgiften. Magath blir den sjätte tränaren sedan juli 2019. Det återstår att se om Magath lyckas med ”The Great Escape”. För tio år sedan var Hertha Berlin i en liknande sists. Då anställde man den då 72-årige Otto Rehagel. Det slutade med nedgradering efter kvalförlust.

Annons

TUNG START

Felix Magath har inte precis fått den lättaste starten i Berlin. Han hade knappt hunnit bli varm i kläderna innan han testade positivt för corona i torsdags. Som tur är har han inga symptom, men han måste vara i karantän under de kommande dagarna.

NOLL SEGRAR

Vi får se om Hertha Berlin-spelarna lyckas kanalisera Magaths ord till handling och ta årets första ligaseger.  Det är nämligen så att ”Die Alte Dame” är det enda laget som inte har vunnit någon ligamatch i Bundesliga hittills under 2022….

Annons
Publicerad 2022-03-19 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto