Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter 763 dagar - äntligen dags för en storslagen folkfest igen

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

SLUTSÅLT. Senast Dortmund kunde meddela det på hemmaplan var februari 2020. Nu, efter 763 dagar, kan vi äntligen njuta av ett fullsatt Signal Iduna Park aka Westfalenstadion. Det är heller ingen match som helst som spelas ikväll, det är den mellan Dortmund och Emil Forsbergs RB Leipzig.

PRESTIGEMÖTE

Inför omgången ligger Dortmund på plats två och RB Leipzig på plats fyra. Att BVB ska tappa sin andraplats är rätt så osannolikt:

Ser vi till ”årstabellen” 2022 ser det dock lite annorlunda ut. RBL’s uppsving med nya tränaren Tedesco har gjort ett starkt avtryck på resultattavlan:

Ikväll får vi se årets två poängstarkaste lag ställas mot varandra framför fulla läktare, sehr schön! Det lär bli en svängig match – Dortmund har stått för flest hemmamål detta år (14) och RB Leipzig för flest bortamål (17).  

Annons

SJUKSTUGAN

Dortmund har genom åren alltid haft mycket skadebekymmer, men denna säsong kan nog ta priset. Sammanlagt har BVB-spelare missat 306 tävlingsmatcher denna säsong. Ser vi till ”sjukdagar” för BVB-spelarna har det varit hela 2072 dagar. En otrolig siffra om man jämför med konkurrenterna Bayern Münchens 1002 dagar.

Av de 65 olika sorters skador vi har sett i BVB-lägret denna säsong är det hela 33 som är muskelskador. Dortmunds styrelse har varit tydliga med att de vill komma till grund med varför skadefrekvensen är så hög och att de inte är rädda för att göra större förändringar i tränarstaben.

Inför kvällens match är det tyvärr oklart om Erling Haaland kommer kunna spela då han drog på sig en skada under träningsmatchen mellan Norge och Armenien. Marco Rose berättade i veckans presskonferens att Haalands fot fortfarande var blå. Tungt för Haaland om han återigen får kasta in handduken. Norrmannen har enbart kunnat spela 17 ligamatcher denna säsong (16 mål + 6 assist).

Annons

Vi kommer oavsett om Haaland spelar eller ej bjudas på en underhållande tillställning ikväll och en underbar fotbollsfest i Tyskland denna helg. ÄNTLIGEN får vi se fullsatta arenor där fansen får visa sin närvaro genom sång. Fotboll utan publik och känslor är inte samma sport.

Publicerad 2022-04-02 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto