Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lika vass som en svensk smörkniv

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

VINNA ELLER FÖRSVINNA – Bayern München måste verkligen höja sig flera nivåer om de ska avancera i Champions League. Efter förra veckans usla insats borta mot Villarreal (1:0 förlust) kan Julian Nagelsmanns manskap bara vara nöjda över att de inte förlorade med större siffror än de gjorde. Ikväll kommer La Liga-klubben på besök i München, en oerhört viktig match. Uttåg här för hemmalaget innebär att Nagelsmanns debutsäsong i storklubben är ett fiasko.

FALSK BILD?!

Kikar man på Bayern Münchens resultattavla för 2022 kan man tycka vid första anblick att det ser bra ut, men går man igenom match för match så ser man en tydlig röd tråd och det är ojämnt spel.

Annons

Förlusterna mot Gladbach och Bochum talar sitt tydliga språk, medan matchresultaten mot Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Hoffenheim och Augsburg ger en falsk bild. I de fall då Bayern har fått med sig poängen så har de nämligen sett bleka ut och gjort det på ett mindre imponerande sätt.

Nagelsmanns tid i Bayern har framförallt kantats av ett ihåligt försvarsspel och de senaste månaderna har det dessutom varit obalans i laget då flera nyckelspelare har saknats. Nagelsmann kan dock glädja sig över att både Leon Goretzka och Alphonso Davies är tillbaka efter en längre tids frånvaro. Det betyder att Bayern München nästan har samtliga spelare tillgängliga, vilket behövs om de ska avancera i Champions League.

OVISSHET I TRUPPEN

För ett par veckor sedan berättade jag om Bayern Münchens tuffa kontraktssituation med Manuel Neuer, Thomas Müller och Robert Lewandowski. När det kommer till den sistnämnde, Lewy, har en flytt blivit allt mer realistisk. Enligt polsk media är Lewandowski överens med Barcelona om ett tre årskontrakt. Lewy sägs ha blivit besviken över att Bayern München inte har tagit kontakt tidigare med honom angående en förlängning. Detta har lett till att Lewys agent, Pini Zahavi, har hört sig för bland andra toppklubbar. En klubb som agenten har en extra god kontakt med är Barcelona. Zahavi känner sedan tidigare Barcas president Joan Laporta. Tysk media tystar dock dessa påstående kring Barcelona och menar på att inget är påskrivet ännu. Oavsett vad så brukar man säga ”ingen rök utan eld”. Vi lär nog få höra mer kring Lewy-situationen de närmaste dagarna. Utöver detta har förhandlingarna med Serge Gnabry inte gått framåt (inte överens om lönen) vilket skapar ännu mer ovisshet i klubben.

Annons

Det riktas även en hel del kritik mot truppbygget. Tidigare tränare Hansi Flick hade en välkänd dispyt med FCB-ledningen och i synnerhet sportchefen Brazzo på grund av klubbens transferpolicy. Bayern värvade flera spelare som Flick inte ville ha med i sitt bygge. Några av de spelare som ifrågasätts är Bouna Sarr, Omar Richards och Marc Roca. Spelare som enligt många inte hör hemma på FCB och heller inte har fått någon speltid denna säsong trots säsongens skadeproblematik:

  • Marc Roca (437 minuter)
  • Omar Richards (566 minuter)
  • Bouna Sarr (274 minuter)

KRAMPAKTIGT SPEL

Vi får se om Nagelsmann lyckas få igång sitt Bayern München ikväll. De senaste månaderna har laget sett väldigt krampaktigt ut – uddlösa framåt och som ett såll bakåt. Det är tydligt att flera nyckelspelare inte har presterat lika högt som vanligt:

Annons
  • Joshua Kimmich och Thomas Müller har för det mesta sett bleka ut
  • Lewandowski har oftast isolerats då han har en lägre utgångsposition i Nagelsmanns formation och därmed får för lite bollar att jobba med i straffområdet
  • Serge Gnabry och Kingsley Coman har sett allmänt vilsna ut på planen
  • Leroy Sané har fallit tillbaka i sitt gamla mönster och visade så sent som i lördags på stark irritation gentemot Nagelsmann när han byttes ut mot Augsburg och gick raka vägen till omklädningsrummet istället för att sätta sig på bänken

Sportchefen Brazzo en livlig diskussion med Gnabry i söndags när han var i gymmet. Enligt SportBild ska parterna ha diskuterat i cirka 20 minuter och sedan lämnat gymmet tillsammans i tystnad. Det går bara att spekulera om vad pratstunden handlade om, men att hans kontraktsituation i kombination med den nuvarande formdippen togs upp är det ingen högoddsare på.

Annons

Med det sagt har Bayern en enorm högsta nivå, speciellt på hemmaplan. Detta har laget bevisat flertals gånger under åren i Champions League:

Det är alltså upp till bevis ikväll för den beryktade bayerska maskinen. Prekärt läge för FCB – seger och de har gjort det som förväntas, förlust och hela säsongen är ett fiasko.

Matchen kan ni som bekant streama på C More

Publicerad 2022-04-12 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto