Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Intensiva dagar - titlar och nya kontrakt står på spel

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader

Vi fick bevittna en makalös sista omgång i Tyskland – bland annat säkrade Stuttgart nytt kontrakt i matchens slutskede, samtidigt som HSV tog kvalplatsen upp till Bundesliga. Man kan nu tänka sig att vi kommer få ett par lugna veckor i Tyskland, men det kan jag lova er är inte fallet. De kommande dagarna avgörs följande:

📌ONSDAG: Eintracht Frankfurts dröm att vinna Europa League – ställs mot Rangers i finalen

📌TORSDAG: Det första mötet i kvalspelet mellan Hertha Berlin – HSV. Ett Bundesliga-kontrakt står på spel

📌LÖRDAG: Tyska cupfinalen mellan RB Leipzig – Freiburg

📌MÅNDAG: Andra omgången i kvalspelet mellan HSV – Hertha Berlin

ANNONS

EUROPASUCCÉ – NU MOT BUNDESLIGA-STOPPAREN

Ligaspelet har gått sisådär, men Eintracht Frankfurt-fansen har i alla fall fått glädje sig över europaspelet. Detta har också fotbollseuropa fått njuta av. I Barca fick vi beskåda en mäktig inramning med tillresta Eintracht-fans och i London när West Ham stod för motståndet gjorde sig bortaföljet ordentligt hört. Nu har vi en väldigt intressant final framför oss. En tillställning som inte riktigt har någon tydlig favorit. Rangers stor för motståndet och om Eintracht skulle vinna är det den första vinsten på över 20 år för ett tyskt lag i Europa League (för detta Uefa Cupen). Senast var det Schalke, säsongen 96/97, när de vann mot Inter.

Det blir spännande att följa om Eintracht bryter den “negativa tyska trenden” mot Rangers – under våren har det skotska laget både slagit ut Dortmund och RB Leipzig.

ANNONS

Eintracht Frankfurt har sedan tidigare endast en europatitel. Säsongen 1979/80 vann klubben Uefa Cupen när de slog Gladbach i finalen. Ikväll lär vi få se en magisk inramning i Sevilla där finalen kommer spelas:

KVALRYSAREN

På torsdag och måndag kväll får vi beskåda en kvalrysare utan dess like. Storklubben HSV har efter fyra säsonger i 2.Bundesliga nu chansen att avancera tillbaka till Bundesliga. Men för att säkra ett BL-kontrakt måste HSV vinna mot Hertha Berlin. Huvudstadsklubben Hertha som har storsatsat de senaste åren har fallit som en sten. Demontränaren Felix Magath klev in som huvudtränare under våren för att försöka stoppa fallet. Det såg ut som att Magath skulle lyckas med bedriften, men i den sista omgången lyckades Stuttgart vinna sin match i slutminuterna. Stuttgarts seger innebar att Hertha föll ner till kvalplatsen, då de förlorade samtidigt mot Dortmund med 2:1.

ANNONS

Det som gör denna kvaltillställning ännu mer kryddad är att Felix Magath ställs mot sin gamla klubb HSV. Magath är nämligen en ikon i storklubben – han har spelat nästintill 400 tävlingsmatcher för HSV och dessutom stod han för det avgörande målet när ”die Rothosen” vann Champions League/Cupvinnarcupen 82/83:

ANNONS

HISTORISK CUPVINNARE

Tredje gången gillt för RB Leipzig? Det är den tredje gången på fyra år som RB Leipzig är i den tyska cupfinalen:

2019: Bayern München – RB Leipzig 3:0
2021: Dortmund – RB Leipzig 4:1
2022: Freiburg – RB Leipzig (?)

Nu har Emil Forsberg och Co. chansen på revansch och skulle det gå vägen skulle det vara RB Leipzigs första stora titel. Detta är också en historisk möjlighet för Freiburg som står i cupfinalen för första gången någonsin.

Publicerad 2022-05-18 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto