Storklubbens historiska förlust - inte hänt i en toppliga på 13 år

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vi fick bevittna en sanslös tillställning igår när Werder Bremen vände och vann mot Dortmund. Aldrig tidigare i Bundesligas historia har ett lag som har legat under med 2:0 när klockan går in i den 89:e minuten lyckats vända och vinna matchen, tills nu.

Sett till samtliga toppligor är detta första gången på 13 år som detta händer:

När det kommer till gårdagens match förtjänade Werder Bremen minst en poäng, men när BVB’s Raphael Guerreiro nätade i den 77:e minuten (2:0) trodde de flesta att hemmalaget skulle ta med sig samtliga poäng från matchen. Men så blev det inte. Istället pressade Bremen på in i det sista och utnyttjade Dortmunds bedrövliga försvarsspel. Att ett lag med Dortmunds kaliber, på hemmaplan, tappar denna ledning och slutligen står där som förlorare är oacceptabelt.

En av de stora syndabockarna är nyförvärvet Niklas Süle.  Landslagsmannen missade de inledande två ligamatcherna denna säsong på grund av en skada. Istället gjorde han sin ligadebut igår när han hoppade in i den andra halvleken mot Bremen. Ett inhopp han sent lär glömma. Under hans cirka 30 minuter på planen släppte Dortmund in tre mål – fler mål än vad laget har inkasserat på de inledande 180 min’ denna säsong (1 mål).

En spelare som är extra nöjd efter gårdagens match är Werder Bremens nyförvärv Oliver Burke. Den skotska landslagsmannen har fått en flygande start i Bremen:

Mot Wolfsburg kvitterade han i den 95:e minuten och gav därmed Bremen en poäng och igår sköt han, i samma minut, tre tunga poäng till nykomlingen.

KONKURRENTERNAS NYA SMÄLL

En sak kan Dortmund i alla fall vara lite nöjda över och det är att både RB Leipzig och Bayer Leverkusen också förlorade igår. Leverkusen som har fått den sämsta möjliga starten på säsongen fick igår återigen kliva av planen utan någon som helst poäng:

Trots att klubben har lyckats säkra anfallsstjärnan Patrik Schick och värvat in förstärkning inför denna liga- och Champions League-säsong har Gerardo Seoanes Leverkusen enorma problem. Laget har släppt in sex mål på tre ligamatcher och endast gjort ett mål framåt. Sett till chanserna som Leverkusen skapar bör de göra fler mål, något som också siffrorna visar (5.12 xG). Pressen har ökat rejält de senaste dagarna på B04 – lyckas de inte bryta den negativa sviten är deras europadrömmar till kommande säsong omöjliga att nå.

Inledningsvis har RB Leipzig inkasserat två poäng på två ligamatcher denna säsong. Ett underbetyg för de regerande cupmästarna. Igår blev det en överraskande förlust mot Union Berlin:

Unions nya målkung, Jordan Siebatcheu, var återigen i centrum när Berlin-laget inkasserade poäng. Siebatcheu anlände till Union denna sommar från Young Boys (6 miljoner euro) efter att klubben sålde sitt rekordnyförvärv (8,55 miljoner euro), Taiwo Awoniyi, för en rekordsumma (20,50 miljoner euro) till Notthingham Forest. Ännu ett bevis på att Unions ”sportcheferi” håller hög nivå.

Publicerad 2022-08-21 12:50