Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Laddade möten - mycket står på spel

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Röken har inte ens lagt sig sedan målkungarna Robert Lewandowski och Erling Haaland lämnade sina två respektive BL-lag i somras innan det är dags för en återträff. Ikväll tar Bayern München emot Lewandowskis nya klubb Barcelona i Champions League och imorgon tar Haaland emot Dortmund i Manchester.

MÅSTEMATCH

Bayern München fick som bekant en flygande start på säsongen. Snacket om någon form av ”Lewy-saknad” var inte aktuell när Bayern bjöd på en bländande offensiv fotboll.

Nu har dock det bayerska maskineriet fått problem. De tre senaste ligamatcherna har slutat med ett oavgjort resultat:

  • 1:1 hemma mot Gladbach
  • Annons
  • 1:1 borta mot Union Berlin
  • 2:2 hemma mot Stuttgart

Detta har lett till att Bayern München har sin sämsta ligastart på de senaste tolv åren:

Frågan som tränaren Julian Nagelsmann och hans spelare nu får besvara regelbundet är ”Hur mycket saknar Bayern München Lewandowski?”. Thomas Müller sa på presskonferensen inför dagens CL-match att Lewy-frågan förmodligen aldrig kommer försvinna helt och hållet med tanke på att han har skrivit in sig i historieböckerna. Däremot är Müller tydlig med att det finns både för- och nackdelar med Lewys exit. Det som talar för är att Bayern har ett mycket snabbare och flexiblare spel nu, något som ger laget fler möjligheter framåt. På andra sidan har Bayern ingen ”killer” i boxen längre som ständigt hugger när den där minimala chansen uppstår. Detta är definitivt något som har saknats i de senaste ligamatcherna.

Annons

Kvällens möte mellan Bayern och Barca är verkligen laddat. Förutom att det är ett prestigemöte mellan två av världens största klubbar är Bayern München-spelarna extra taggade över att visa alla att de klarar sig bra utan Lewandowski. Samtidigt som Lewy vill ge sin nya klubb en present genom att sänka x-et. Det ska också bli spännande att se hur Lewandowski tas emot av Bayern München-fansen med tanke på att Lewy i princip tvingade bort sig från München i somras. Ingen kan ta ifrån honom vad han har gjort för klubben genom åren, men vissa kan trots det ha ett agg mot honom med tanke på hans exit.

Vi får även se om Bayern München lyckas hålla sin makalösa svit vid liv:

Annons

OMÖJLIG UPPGIFT?

Ödets ironi har återigen visat sitt ansikte när Dortmund lottades mot Erling Haalands Manchester City i CL-gruppspelet. Ett möte som hade kunnat vara lite mer spännande, men med tanke på rådande situation får BVB bara se till att slaget inte blir för hårt. I helgen förlorade Dortmund stormötet mot RB Leipzig med 3:0, en prestation som BVB-fansen inte kan vara nöjda över:

Dessutom saknar Dortmund några viktiga spelare såsom förstamålvakten Gregor Kobel:

  • Gregor Kobel
  • Mahmoud Dahoud
  • Jamie Byone-Gittens
  • Sébastien Haller

Jag har svårt att se Dortmund ta med sig någon poäng från Manchester, men förhoppningarna är att de kan hålla siffrorna nere. Om så ska bli fallet så måste samtliga spelare växla upp rejält från helgens debacle. Jag är väldigt nyfiken på vad tränaren Terzic planerar för denna match.

Annons

Vi har en fin CL-meny framför oss och jag kan nästintill garantera att både Lewandowski och Haaland gör mål mot sina forna klubbar. De har ju trots allt fått en suverän start på säsongen:

Robert Lewandowski i Barcelona:

  • 6 tävlingsmatcher
  • 9 mål
  • 2 assist

Erling Haaland i Manchester City:

Annons
  • 8 tävlingsmatcher
  • 12 mål
  • 1 assist
Publicerad 2022-09-13 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto