Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Närmare Norge, men svårt gå vidare

Uefaranken

Bara en poäng efter två matcher gör att Malmö FF har satt sig i en svår sits. Nu kan det behövas tre raka segrar för att hoppet om att gå vidare ska leva in i sista omgången och returen mot FCK. Det positiva med MFF-poängen är att Sverige närmar sig Norge på nationsrankingen.

Lasse Nielsens självmål mot FC Köpenhamn kostade Malmö FF två poäng igår, och gör att chansen att återigen gå till slutspel minskar drastiskt. Ska man vara krass behövs tre raka segrar nu för att hoppet ska leva i sista omgången, borta mot FCK.

Det där med att ta två segrar mot den förväntade gruppjumbon gick ju inte bra sist: då fick MFF nöja sig med kryss i båda mötena med Sarpsborg. Mot Lugano går det inte att göra likadant, då är slutspelschansen borta. Att kräva seger i hemmamatchen mot Dynamo Kiev, Europas 25:e bästa lag enligt Uefas klubbranking, är tufft, men det kommer att vara nödvändigt.

Annons

En seger bakom Norge

Även om MFF:s EL-start inte varit bra poängmässigt har Rosenborgs varit ännu sämre. De norska mästarna har noll poäng i sin grupp vilket gör att Malmös kryss mot FCK tar Sverige ett steg närmare Norge på nationsrankingen. Nu skiljer 0,5 poäng till Norges fördel. Det räcker med att MFF vinner en match mer än Rosenborg för att Sverige ska gå om och ta över 21-platsen. 

Serbien på väg mot topp-15

Det intressantaste på nationsrankingen efter den senaste omgången är att Serbien tar sig förbi Kroatien till sjuttonde plats och stormar fram mot topp-15 och två platser i kvalet till Champions League. De har bara 0,25 poäng upp till Cypern och 0,55 till Grekland. Serbiska Röda stjärnans 3-1-seger mot grekiska Olympiakos i tisdagens CL-match var viktig i den kampen. 

Med tanke på hur bra Röda stjärnan (CL) och Partizan (EL) går kommer det avståndet att vara uppätet snart. Både Cypern och Grekland har bara en klubb med vilket inte kommer att räcka mot serberna. 

Annons
Publicerad 2019-10-04 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto