POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Ordningen återställd - MFF seedat genom hela kvalet

Efter helgens ligaomgångar blev det rejäla omkastningar i seedningstabellerna för Europa League. Malmö FF, med sin nya rekordhöga ranking, är nu på rätt sida seedningsstrecket genom hela EL-kvalet. För Djurgården går det åt fel håll.

MFF seedat genom hela kvalet

Trots att Malmö FF genom segrarna mot Dynamo Kiev och FC Köpenhamn kommit upp till 22,0 poäng på Uefas klubbranking låg man på den oseedade halvan i Europa Leagues playoff efter förra uppdateringen. Den här helgens matcher har återställt ordningen och MFF är bland de tretton högst rankade i EL-playoffet igen.

Som jag skrivit tidigare kan det bli rätt stora omkastningar i EL-tabellerna så här års. Nu försvann till exempel sex av de sju översta klubbarna i playoffseedningen (bara Basel är kvar), vilket gynnar MFF. Till exempel gick både Bayern München och Atletico Madrid upp på femte plats i ligan, vilket ger direktplats till EL:s gruppspel.

De förändringar som gynnat MFF är att högrankade Tottenham ersattes av Sheffield United, Napoli av Parma, Dynamo Kiev av Desna och Sporting av Famalicao. Det är alltså Europas bästa ligor som påverkar MFF:s seedning numera.

Att MFF är på seedad plats i EL-playoff betyder dock inte att man har säkrat en plats i Europa Leagues gruppspel. Malmö FF kommer att starta i EL-kvalets första omgång och behöver vinna i samtliga kvalomgångar för att komma till gruppspel. Men chansen att man gör det ökar när man får lättare motstånd tack vare seedningen.

Polen och Albanien sänker DIF

Djurgårdens tjugondeplats i CL-kvalets första omgång, bara ett par placeringar under seedningsstrecket, försvann snabbt. Efter helgens matcher har man tappat två placeringar sedan Legia Warszawa gått upp i topp i Polen och Kukësi i Albanien, båda med högre ranking än Djurgården.

Som det ser ut nu är Djurgården 0,8 poäng från seedning vilket inte ens ett lysande EL-slutspel från MFF plockar in. DIF:s klubbpoäng (4,55) ökar med 0,1 för varje seger MFF tar i slutspelet, men åtta segrar skulle i stort sett innebära att Malmö FF är i final. Det skulle vara en sensation.

Publicerad 2019-12-17 kl 10:03
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå