Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ordningen återställd - MFF seedat genom hela kvalet

Uefaranken

Efter helgens ligaomgångar blev det rejäla omkastningar i seedningstabellerna för Europa League. Malmö FF, med sin nya rekordhöga ranking, är nu på rätt sida seedningsstrecket genom hela EL-kvalet. För Djurgården går det åt fel håll.

MFF seedat genom hela kvalet

Trots att Malmö FF genom segrarna mot Dynamo Kiev och FC Köpenhamn kommit upp till 22,0 poäng på Uefas klubbranking låg man på den oseedade halvan i Europa Leagues playoff efter förra uppdateringen. Den här helgens matcher har återställt ordningen och MFF är bland de tretton högst rankade i EL-playoffet igen.

Som jag skrivit tidigare kan det bli rätt stora omkastningar i EL-tabellerna så här års. Nu försvann till exempel sex av de sju översta klubbarna i playoffseedningen (bara Basel är kvar), vilket gynnar MFF. Till exempel gick både Bayern München och Atletico Madrid upp på femte plats i ligan, vilket ger direktplats till EL:s gruppspel.

Annons

De förändringar som gynnat MFF är att högrankade Tottenham ersattes av Sheffield United, Napoli av Parma, Dynamo Kiev av Desna och Sporting av Famalicao. Det är alltså Europas bästa ligor som påverkar MFF:s seedning numera.

Att MFF är på seedad plats i EL-playoff betyder dock inte att man har säkrat en plats i Europa Leagues gruppspel. Malmö FF kommer att starta i EL-kvalets första omgång och behöver vinna i samtliga kvalomgångar för att komma till gruppspel. Men chansen att man gör det ökar när man får lättare motstånd tack vare seedningen.

Polen och Albanien sänker DIF

Djurgårdens tjugondeplats i CL-kvalets första omgång, bara ett par placeringar under seedningsstrecket, försvann snabbt. Efter helgens matcher har man tappat två placeringar sedan Legia Warszawa gått upp i topp i Polen och Kukësi i Albanien, båda med högre ranking än Djurgården.

Annons

Som det ser ut nu är Djurgården 0,8 poäng från seedning vilket inte ens ett lysande EL-slutspel från MFF plockar in. DIF:s klubbpoäng (4,55) ökar med 0,1 för varje seger MFF tar i slutspelet, men åtta segrar skulle i stort sett innebära att Malmö FF är i final. Det skulle vara en sensation.

Publicerad 2019-12-17 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto