Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De vinner Allsvenskan 2023!

Viktor Elm

Det händer saker hela tiden nu. Mjällby ser ut att värva bra. Tom Pettersson är en strålande ersättare till Gracia. Jagne är spännande och kan säkert bidra med en hel del. Kul att de väljer Mjällby för övrigt. Kalmar FF presenterade Henrik Jensen som ny tränare. Ung och hungrig men utan större meriter inom seniorfotbollen. Enligt mig känns det klokt att värva en tränare som inte förstår vidden av Rydströms arv. Hammarby ser ut att förlora en hel drös av viktiga spelare. Jag räknar kallt med att Jansson har stenkoll och att några värvningar ligger i pipen. Oftast är det dock så att det är i de lag som inte blir av eller värvar något som utveckling sker snabbast. Här nedan kommer mitt allsvenska kamikazetips inför 2023. Jag tänker att jag börjar underifrån och jobbar mig uppåt. Alltså presenterar jag först plats 16.

16. Brommapojkarna

  • Jag gillar det jag ser när jag tittar på BP, men spelarmaterialet är för svagt. De har inga större summor att värva för och kommer säkerligen inte värva i vilket fall som helst. Dock räcker inte en intressant trupp till att rädda nytt kontrakt. Mellberg får se till att utveckla laget på bästa sätt och hoppas att det kan ge poäng. BP blir jojo – upp och ner.

15. Varberg

  • Nu har Varberg dansat färdigt i högsta serien. Jocke P har fått ut väldigt mycket av detta lag. Men det kan inte hålla att nästan uteslutande värva från lägre divisioner. Någon sa till mig en gång; man kan inte bara värva Superettan spelare för till slut hamnar man då där. Det ligger något i det. 2023 kommer Varberg få det jobbigt och jag misstänker ett respass till Superettan
  • Annons

14. Värnamo

  • Tappet av Magashy kommer svida. Blir Antonsson kvar? Tror inte det. Då är lagets två starkaste spelare borta och många poäng med dem. Trots det tror jag att de klarar kval. De spelar en trevlig fotboll som kommer att leda till poäng, dessvärre inte fler än vad som krävs för att undvika kval. Hellberg sitter säkert och kommer med stor sannolikhet få en ny stjärna att tändas. Jag undrar vem som tar det steget?

13. Degerfors

  • Faraj försvinner. Lagerbielke som var så nyttig kommer att saknas. Carlén är en nyttig spelare som verkar förlorad. Truppen känns svag och det står redan klart att den kommer behöva förstärkning. Frågan är hur mycket deg Degerfors vill spendera. Förmodligen kommer de återigen låna in spelare och sen hoppas att de presterar. Degerfors kommer att få det kämpigt och med nöd och näppe klarar man nytt kontrakt.
  • Annons

12. Sirius

  • Ny tränare. Några spelare ut som har varit värdefulla under ett par år. Hellborg och Björkström framför allt. Om de inte överpresterar är jag ganska säker på att de får slåss med Värnamo och Degerfors om kvalplatsen. Mattiasson vill spela en offensiv fotboll men det han framför allt behöver förbättra är det kollektiva försvarsspelet.

11. Halmstad

  • Nykomling, men jag anser att de har det som krävs för att återetablera sig i Allsvenskan. Ska bli spännande att se om de kommer att plocka in något mer nyförvärv eller om de nöjer sig med den trupp de har. Naeem Muhammed känns intressant (alla spelare som gör mål i så pass hög division som ettan känns kul att få stifta bekantskap med). Jag tror HBK gör en fin säsong och att Ante J är yngre än någonsin.

10. IFK Göteborg

  • Jag tycker det är för mycket som hela tiden oroar runt IFK. Bråk hit, halvdant spel dit. Stahre var på väg att få till en positiv förändring men till slut skedde en regression som gör att man återigen inte vet var man har laget. Berg är livsviktig och Gustav Svensson likaså. Carneil vill jag se mer av och ett riktigt vasst nyförvärv hade varit välkommet. Det kan gå betydligt bättre än vad jag tippar men i Kamikaze-tipset är de just nu inte bättre än så här.
  • Annons

9. Kalmar

  • Efter en kanonsäsong där det mesta gick Kalmars väg kommer det att komma en reaktion. Oliver Berg-tappet är tungt och Rydström-tappet ännu tyngre. Lägg där till ett avslutat lån på Nanasi. Trots en relativ intakt trupp tror jag inte Kalmar kommer lyckas lika bra igen. Frågan är om de tappar fler spelare eller får behålla Carl Gustafsson och Ricardo Friedrich? Nia i Allsvenskan 2023 känns troligt.

8. Mjällby

  • Jag tror att Mjällby gör en fin säsong. De är svårspelade på Strandvallen. Nyförvärven känns bra och jag tror att det finns mer utveckling i listerlaget. Brännström la grunden till något som kan bli ännu bättre. Otto Rosengren kommer slå igenom rejält och Tom Pettersson kommer att vara strålande. Sillastrybarna kommer vara muntra när säsongen summeras.

7. Hammarby

  • I mina ögon har Hammarby gjort det sämsta fönstret av lagen som ska hålla till där uppe. Tappet av Jeazhe, Bojanic och Ludwigsson kommer vara oerhört kännbara. Tappar man Berisha också så kommer det behöva ersättas ordentligt. Cifuentes har en bra grund att stå på men att ersätta spetsen som försvinner blir för svårt. Tankovic och Antonsson borde få telefonsamtal omgående och om jag hade varit Hammarby hade jag tagit in Carlén från Degerfors. Hammarby känns osäkra!
  • Annons

6. Norrköping

  • Efter en katastrofsäsong 2022 så kommer Peking att hämta sig. Spelarmaterialet känns starkt och spelet borde absolut kunna förbättras. Totte Nyman är en av seriens bästa och Levi kan blixtra till. Ridderholm imponerade inte under sina första månader i klubben. Nu får han bygga om från början och kommer att se till att sätta en grund som gör Norrköping farliga. Men det räcker inte till för en riktig topplacering.

5. AIK

  • Trots bra nyförvärv och en nystart med tränare kommer det inte bli en bättre placering än femma. Guidetti måste steppa upp. Faraj, Magashy och Modesto känns vassa och den yngre Durmaz kan säkerligen göra skillnad i vissa matcher. Trots att AIK kommer vara starkt finns det lag som är bättre. Det jag skulle vilja se är ett mer possession-inriktat AIK som tar initiativet i matcherna. Då kan det hända grejer.
  • Annons

4. Elfsborg

  • Fart, kraft och taktik. Jimmy Thelin har varit ifrågasatt flera gånger men har också alla gånger kommit tillbaka. Jag tycker Elfsborg spelar ett spel som få andra lag gör. Snabbt, direkt och vägvinnande. Behåller de truppen som är kvar och kanske till och med förstärker så kommer de att ta många poäng. Bernhardsson kommer göra ordentlig succé 2023 och Frick kommer säkert stånga in både motståndare och boll i mål.

3. Häcken

  • Inga kännbara förluster. Inga nyförvärv som går rakt in i elvan. Får de behålla Jeremejeff? Jag tror inte det. Men även om de tappar honom har Häcken ett slagkraftigt lag som kommer att fajtas hela vägen in på målsnöret. Rygaard och bröderna Gustafsson leker fotboll och det kommer de göra även 2023!

2. Malmö FF

  • Rydström in och med det ett spelsätt som passar Malmö utmärkt. Övriga lag kommer inte tycka det är roligt att åka till Malmö och jaga boll. Spetsen i form av AC, Zeidan och IKT måste steppa upp lite och leverera poäng. Under Rydström kommer de att göra det. MFF kommer att jaga Djurgården in i kaklet men kommer få nöja sig med andraplatsen. Initialt är det viktigaste att få tillbaka tron och självförtroendet.
  • Annons

1. Djurgården

  • Ett starkt lag som har blivit ännu bättre. Djurgården är det lag som kan anfalla på flest sätt och nu har de så många alternativ att de kan klara spel både i Europa och Allsvenskan på ett bra sätt. Kontinuitet i grunden och ny spets gör Djurgården till mästare 2023! Oliver Berg vinner assistligan och Asoro kommer att vara grym.

Vad tror ni? Är jag något på spåren? Vilket lag är helt felplacerat? Skriv gärna era Kamikazetips om ni har en stund över.

// Viktor

Publicerad 2022-12-30 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto