Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Där vill bara skatorna vara

Viktor Elm

Så fick jag rätt i mina tippningar. Mjällby slog Hammarby. De var helt bekväma med att låta Hammarby ha bollen på vissa delar av planen för att sedan göra det obekvämt för Bajen när de kom in i de delar där Mjällby inte ville ha dem. Sen fanns det givetvis lägen för Hammarby att göra mål men absolut inte i de klara lägena som de har haft i tidigare matcher. Mittbackarna i Mjällby imponerade. Framför allt Rösler! Tuff, positionssäker och hyfsad passningsspelare. Eftersom jag har spelat både mittfältare och mittback vet jag också att det är relativt enkelt att spela mittback bakom ett mittfält som hela tiden täcker ytor och som oftast ger dig ganska enkla beslut att fatta. Då ökar givetvis chanserna för att du som mittback kan göra en bra prestation.

Mjällby var dock mycket mer bekväma med bollen än vad jag hade tänkt på förhand. Tom Pettersson är ju lugnet själv och spelarna i Mjällby har en bra rörelse sinsemellan. Ganska enkelt kunde de många gånger spela sig fram. Sen om det var Mjällby som var bra eller Hammarby som hade en mindre bra dag låter jag vara osagt. Oftast är det en kombination av de båda. Dock var det en av mina farhågor gällande Hammarbys prestation i just denna match, att de inte skulle ta alla löpningar fullt ut. Jag tror fortfarande att det var så att Bajen trodde att det skulle gå lite lättare än vad det gjorde.

Hur som helst är Mjällby, enligt mig, rättvist i final. De gör en grym prestation och spelar precis på det sätt som kommer att göra dem framgångsrika i år. Ingen kommer att vilja åka till Strandvallen och spela fotboll. Fråga bara broder Gustafsson i Häcken. Enligt honom verkar det ju knappt som att det går att spela fotboll där och att bara skatorna trivs där. MEN, nu ska han ändå få spela en härlig cupfinal på Strandvallens gröna matta.

Annons

För Häcken gavs segern mot Djurgården. Häcken var kanske lite vassare än Djurgården men framför allt var det ju de två första målen som dödar matchen. Felpass, klapp-klapp, mål. Felpass, väggspel, mål. Snipp snapp snut så var matchen slut. För hamnar man i ett 0-2 underläge mot BK Häcken just nu så har man ett berg att bestiga. Man har absolut inte råd att slå två sådana usla passningar i den delen av planen mot de gulsvarta. Häcken har både skicklighet och snabbhet för att utnyttja sådant till fullo.

När jag tänker på matchen nu i efterhand så är det snarare så att Häcken slog till på kontringar än på att bygga spel bakifrån. Det gick snabbt framåt. De vinner boll och spelar sig framåt med både fart och precision. Nu vill jag hävda att jag såg att Häcken kan spela på flera olika sätt beroende på vilket motstånd man tar sig an. Djurgården hade nästan mer boll än Häcken men det var ändå Hisingen-laget som var farligast.

Annons

Nu låter det som att Djurgården var ganska dåliga men jag tycker inte att så var fallet. Visst finns det förbättringspotential i flera delar av spelet och framför allt, denna gång, i de individuella prestationerna, men det jag såg var ändå okej. Presspelet och bollinnehavet fungerade mestadels och Häcken hade inte alls så enkelt att bygga spel som de har haft tidigare. Sen hade DIF behövt sätta ett mål i början på andra för att på riktigt kunna komma tillbaka i matchen. Men både oskicklighet och Peter Abrahamsson stod i vägen denna gången.

Innan matchen snackade studion om Victor Edvardsen. Frågan kom upp om värvningen var ett fiasko eller inte? För mig är Victor allt annat än ett fiasko. 17 poäng skojar man inte bort! En plats på januariturnén tar man inte ifrån honom. Däremot så vet nog alla att han faktiskt kan ännu bättre. Han har många fina kvaliteter som säkert kommer att komma fram mer och mer. Mot Häcken däremot tycker jag att han såg lite håglös ut. Jag hade velat se honom stångas med backarna på ett mycket mer engagerat sätt än vad som nu var fallet. Men det är en bra fotbollsspelare som kommer fortsätta göra poäng. Fler än de flesta andra till och med.

Annons

Nu ser vi fram emot finalen i maj. Den kommer Häcken att vinna! Först tar vi en Allsvensk premiär på gröna ängar och med vårdoft i luften.

// Viktor

Publicerad 2023-03-21 15:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto