Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inget stoppar Damallsvenskan från spel

Zecira Musovic

Precis hemkommen efter bortamatch mot Leicester i ligan. En imponerande seger med nio gjorda mål på bortaplan. Det var en av de matcherna där allting klaffade och målen rullade på i vår favör från första minutrarna. Inte världens roligaste match sett från målvaktsperspektivet, för båda lagen egentligen. Men en lugn dag på jobbet för min del, minst sagt.

Nu har även Damallsvenskan dragit igång, äntligen. Nu när jag lirar utomlands är det underbart att sätta igång svensk sändning och kolla på svensk toppfotboll. Självklart hejar jag på mitt FC Rosengård och tror på ännu ett skånskt guld, men jag tror att flera lag kommer att vara med och tampas i toppen. Det blir en spännande säsong. Något som däremot inte är lika spännande utan direkt tröttsamt är hur det är få grejer som stoppar matcherna i Damallsvenskan från spel.

Dagens match mellan Umeå IK och BK Häcken spelades stundtals på en snötäckt plan med fruktansvärda väderleksförhållanden under en fotbollsmatch. Jag fattar inte grejen. Vi diskuterar utveckling, vi diskuterar intresse och spelarnas hälsa är något vi i Sverige vanligtvis bryr oss väldigt mycket om. Men att spela en sådan här match när planen ser ut som den gör, det får mig att tappa hoppet för ett stund och bli förbannad. Grejer lämnas till slumpen. Spelarna riskerar onödiga skador som kan hota karriären, resultatet på matchen känns som om att det avgörs genom “Elle, belle, bi”-ramsan och allvarligt talat; hur seriöst ser det ut när två lag i Sveriges högsta liga spelar fotboll på snö? När ska vi sluta acceptera det här? Jag tycker att det räcker. För länge sedan. Bättring Damallsvenskan!

Annons
Publicerad 2022-03-27 23:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto