Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagen efter finalvinst på Wembley

Zecira Musovic

Vilken tillställning det blev på Wembley, en vinst i finalen på förlängning mot tuffa Manchester City. Fyrverkerier, eld, publikmassor. Ett guld. En avrundad säsong. Att få avrunda säsongen med en sista match på Wembley, i anrika FA-cupen framför familj, vänner och massa fans, närmare bestämt 49´094 personer i publiken, känns underbart. Självklart om man vinner, annars är det nog inte lika kul.

Slutsignalen kom och glädjen rusade igenom kroppen. Springa runt och fira med laget, gå runt på Wembley och ta in den atmosfär som hade skapats för att sedan komma till delen där våra familjer och vänner satt. Där kände jag min största glädje. Stolt stod de upp och applåderade, stod stadigt med kameran och zoomade in med mobilen, där vi alla vet att videoresultatet kommer att vara av horribel kvalité. Men ändå, det är ett sparat minne. Ett häftigt guldminne.

Vad händer i ett omklädningsrum då när ett lag tagit guld? Massa dans, bilder och fortsatt firande. Någon sitter med mobilen och ringer hem med medaljen kring halsen. En annan sitter och trycker i sig pizza för att en är alldeles för hungrig. En tredje går på moln och lever sitt bästa liv, samtidigt som kameran knäpper massvis med bilder. Låten Country Road går på repeat och vi dansar i en stor klunga, med stundtals improviserad text och på vissa håll taktkänsla som tål att ifrågasättas. Alla från laget är med och firar, spelare såväl som ledare. Sedan spetsas det till med ytterligare personer från klubben. Allt i en avslappnad och extremt glad miljö. Vi är lyckliga. Vi är mästare.

Annons
Foto: Harriet Lander – Chelsea FC/Chelsea FC
Publicerad 2022-05-16 17:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto