Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En tråkig grej med proffslivet

Zecira Musovic

Det finns massor med bra ting med proffslivet. Något av det bästa är alla de människor man träffar och de kompisar som man lär känna längst med vägen. Vänner som blir personer som man bär med sig hela livet. Det är inte så konstigt att vi kommer varandra nära med tanke på de extrema känslorna vi upplever i vår idrott. Vi vinner och förlorar ihop. Vi gråter och skrattar tillsammans. Laget blir vår familj.

Lika underbart som det är med just kompisarna som man lär känna och kommer nära i ett lag, lika jobbigt är det varje gång vi splittras. Tänk att du tillbringar så otroligt mycket tid ihop och helt plötsligt ska den ena flytta på sig, till ett nytt lag och kanske ett helt nytt land. Oftast sker det rätt fort och det är inte alls ovanligt. På en “vanlig” arbetsplats brukar teamet vara intakt en längre tid. Men i elitidrotten kommer och går spelare och tränare nästan hela tiden.

När jag kom till Chelsea för nu 1,5 år sedan så var min svenska Jonna Andersson en av de personerna som tog hand om mig och välkomnade mig med öppna armar. Det var en otrolig trygghet för mig och det är något jag är oerhört tacksam för. Att flytta utomlands för första gången, till ett helt nytt lag och kultur och att sedan ha Jonna som direkt tog hand om mig, det betyder mycket. Hon är en av de personer jag står närmst i laget och vi har tillbringat en hel del tid ihop, både när vi är med laget men även på fritiden. Bakat, promenerat, upptäckt. Pratat svenska. Ätit svensk husmanskost i England. Massa tid ihop.

Annons

Nu ska Jonna lämna för Hammarby IF. Lika glad som jag är över att hon har varit min lagkamrat och vän all denna tid, lika ledsen är jag att hon ska lämna. “Kompis”-omsättningen i lagidrott på elitnivå är verkligen en tråkig del av proffslivet. Man hinner vänja sig vid någon och vips så försvinner de. Trist.

Publicerad 2022-05-20 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto