Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snart drar vi igång maskineriet igen inför EM

Zecira Musovic

Någon enstaka dag återstår innan vi på måndag samlas i Båstad för förläger inför EM. Maskineriet ska igång på gruppnivå och sista detaljerna ska finslipas innan mästerskapet går av stapeln. Förväntningarna är höga från min sida, både på det som händer på plan men även utanför plan. Tvåa på världsrankingen föder nog förväntningar på oss utifrån också. Med all rätt. Hårt arbete kommer att krävas.

Det är intressant att se hur olika alla europeiska landslag gör. Vissa lag har varit samlade i flera veckor redan, andra har varit samlade, haft ett litet uppehåll för att samlas igen. Vi i Sverige kommer att spendera cirka tio dagar ihop, någon dag på eget håll och sedan i början på juli bege oss mot England. För en del kan det här kännas lite, alldeles för få dagar ihop inför EM. Jag tycker att det känns precis lagom. Vi är en grupp som inte har ändrats allt för mycket på dessa fyra år sedan VM i Frankrike 2019. Vi har arbetat ihop redan i hur många dagar som helst. Utan att veta exakt, så är jag rätt så säker på att vi är ett av de landslag som känner varandra bäst i Europa. Då har man råd att inte behöva ligga på lägger i flera veckor innan mästerskap.

Annons

Mina förväntningar är höga. Jag tror på oss som grupp och jag tycker att vi har en individuell kvalité av yttersta världsklass. Sedan ska vi lyckas prestera när det väl gäller, så är det alltid. England är ett land där damfotbollen är riktigt stor just nu, därför ser jag fram emot att se ifall det intresset kommer att synas i intresset för mästerskapet. Jag förväntar mig storpublik, ett stort medialt intresse och förutsättningar som är top notch för oss spelare.

Idag fick vi även reda på att vi blir kvar som topp två på världsrankingen. Det här innebär såklart att förväntningarna utifrån är höga på oss som lag. Dem flesta som jag har pratat med tippar oss som ett medaljlag, med möjlighet att gå hela vägen till guld. Det jag gillar med vårt gäng är att vi också ser möjligheten att gå hela vägen och vi tror på att vi kan klara det. Men med den småkaxiga ödmjukheten vet vi också hur vår omgivning ser ut, hur många landslag som spelar väldigt fin fotboll i Europa. Vi vet att det kommer att krävas ett hårt arbete och att allt klaffar.

Annons

Jag kommer att ta ett litet uppehåll här på bloggen och kommer att försöka ta er bakom kulisserna via mina sociala medier istället. “The #Nofilter Euro´s blog” tänkte jag döpa den. Hur ser hotellrummen ut? Är träningsplanen perfekt? Vad gör vi om dagarna? Det kommer att bli skoj.

Senaste mästerskapet hängde vi rätt mycket vid ringarna. Med munskydd konstant. Kommer vi att behöva ha det under EM? Det återstår att se.
Publicerad 2022-06-17 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto