Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hemma från ett inspirerande Portland

Zecira Musovic

Efter en längre flygresa är vi tillbaka på hemmaplan i England igen. Det blev en vecka i staterna och i staden Portland. Två matcher spelade mot ligamästarna från Frankrike och USA, träningar gjorda och en massa gott häng med laget. Vi är flera erfarenheter rikare och det här är absolut ett läger som svetsat samman laget ytterligare.

En del som är toppen med att vara professionell idrottare är alla resor jag får göra, där jag får upptäcka nya ständer och platser nästan konstant. Denna gången blev det Portland. En fin stad med fina platser. En hel del hemlösa på gatorna och vanligt förekommande var även lukten av knark. Kanske tur att vi tvingades gå runt med våra två säkerhetsvakter konstant. Skulle vi ut och ta en kaffe på stan, då fick de sitta med och bevaka några bord ifrån. Skulle vi ta en promenad, så gick de efter och kollade omgivningen i takt med våra steg. Ständigt på vakt, allt för att vi ska vara säkra. Som damfotbollsspelare är jag inte van vid det här och ibland kan det kännas för lite för kontrollerat. Däremot kommer det här att bli en allt viktigare fråga i sportens framfart, det är jag helt övertygad om.

Annons

Chelsea FC är ett stort brand runtom i världen, det har jag fått bevittna inte minst på den här resan. I USA finns oerhört många supportrar, vilket syntes tydligt i form av intresset på gatorna såväl som på matcherna. Det är coolt att se alla blåa tröjor och den glädjen hos fans när de tar en selfie med någon av oss eller ber om att få sin tröja signerad. Jag känner en stolthet över att få representera en sådan klubb och visst blir jag extra motiverad av att få känna av det intresse som faktiskt finns. Därför tror jag att en sådan här tour blir extra viktig, att få ge tillbaka till de som följer oss och att få skapa ytterligare band med våra fans.

Just det, ytterligare en grej som gjorde mig väldigt inspirerad under veckan. Några av våra träningspass och aktiviteter genomförde vi på Nike:s huvudkvarter. En jätteanläggning med över tiotusen anställda. Ett område med fantastiska faciliteter där allt man som idrottare kan önska sig finns. Stora bilder på stora Nike-namn prydde väggarna och byggnader som har fått namn utefter megaprofiler inom sportvärlden. Ett sådant ställe som man som idrottare önskar kunna vara på ofta, som innehar allt det som man behöver och lite till. Jag vill inte påstå att jag blir jätteimponerad över mycket, men det här fastnade jag för lite extra. Det var något på det stället som påminde mig om mina drömmar och mål, som tog fram den lilla flickan i mig som föll för sin sport. Ett otroligt inspirerande besök.

Annons

Publicerad 2022-08-23 16:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto