Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

BRASILIEN

TV: Sista bilderna på Chapecoense innan kraschen

Foto: Chape TV

Nästa

Avbryt
Försök igen

Brasilien är i landssorg efter den tragiska olyckan där fotbollslaget Chapocoenses flygplan störtade och 75 personer omkom.
Nu har bilder släppts från lagets firande efter avancemanget till Copa Sudamericana.

Det brasilianska fotbollslaget Chapecoense var på väg mot finalen i Copa Sudamericana när planet kraschade in i ett berg.

75 av de 81 passagerarna ombord på planet omkom. 

Under tisdagskvällen släpptes bilder inifrån lagets omklädningsrum efter avancemanget till finalen. På bilderna syns hur euforiska spelare och ledare firar avancemanget från semifinalen.

Se bilderna från Chapecoenses avancemang i spelaren ovan.

FAKTA

Flera flygolyckor inom idrotten

Flygolyckan med det brasilianska fotbollslaget är den senaste i en rad tillbud med idrottslag som krävt dödsoffer genom åren. 1958 dödades åtta av spelarna i Manchester Uniteds fotbollslag och för fem år sedan avled hela det ryska ishockeylaget Jaroslavl i en flygkrasch, däribland den svenska målvakten Stefan Liv.

Här är de mest uppmärksammade:

7 september 2011: Ett ryskt plan störtar strax efter start i Jaroslavl, på väg till Minsk och den ryska hockeypremiären. Minst 36 spelare och ledare i Lokomotiv Jaroslavl avlider, däribland den svenska landslagsmålvakten Stefan Liv.

28 april 1993: Zambias fotbollslandslag störtar i havet utanför Gabons huvudstad Libreville på väg till Afrikanska mästerskapen i Senegal. Ingen överlever kraschen. 18 zambiska spelare och fem ledare finns med på planet.

13 oktober 1972: Ett plan med 45 människor ombord störtar i Anderna. Ombord är det uruguayanska rugbylaget Old Christians från Montevideo. 16 överlevande hittas mer än två månader efter kraschen och händelsen har bland annat gett upphov till en film, "Alive", från 1993 med Ethan Hawke i huvudrollen.

6 februari 1958: Åtta av spelarna i Manchester United är bland de 23 omkomna i en krasch utanför München. Laget var på väg hem till England efter en Europacupmatch i Belgrad.

4 maj 1949: Ett plan med det italienska mästarlaget Torino kraschar i ett bergsområde i norra Italien. Ingen ombord överlever. (TT).

Publicerad 2016-11-30 kl 09:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER